Dagens rek är till Mantorp lopp 8 som ingår i kvällens V64 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 11 Hakon Von Haithabu är topp tre i loppet.

Hakon Von Haithabu kommer ut i årsdebut nu från ett tufft läge. Det är dessutom första starten sedan flytten från Anders Svanstedts träning till Angelica Jonsson.

Hakon Von Haithabu var lite sjuk i vintras fast han har jobbat på bra nu och han har gått ett rejält jobb inför den här starten men han kan nog behöva loppet innan toppformen infinner sig.

Får Hakon Von Haithabu gå med i en vettig rygg och om han kan få lite draghjälp under slutrundan och om det blir överpace på loppet så har han en vass avslutning att ta till och då tror jag han kan han nypa en fin placering direkt i comebacken här.

Spåret blev ingen höjdare för Hakon Von Haithabu men jag tror det kan bli lite körning där framme och dessutom underlättar två stycken strykningar en del här.

Hakon Von Haithabu är en sjuårig valack som har vunnit 15 av 36 starter i karriären. Han har även varit topp tre i 67 % av loppen han har gjort och med lite klaff så tror jag han är långt framme på nytt.

Hakon Von Haithabu kommer att tävla barfota runt om direkt eftersom han är klart bäst utan skor, säger Angelica Jonsson.

Den värsta motståndaren till Hakon Von Haithabu anser jag vara nummer 10 That's Art som höll farten bra till fjärdeplatsen men var chanslös mot Mr Creation som dundrade undan till en klar seger från ledningen näst senast.

Gången efter det så gick That's Art bra igen men kunde inte plocka ner Sandsjöns Enzo som höll undan till seger från spets så han fick nöja sig med andraplatsen.

Kan Peter Untersteiner som kör That's Art servera honom ett passande lopp innan han sätter in slutstöten så kan han blanda sig i segerstriden här.

I övrigt kan nummer 2 Minnestads Ecuador som har ett lopp i kroppen efter vintervilan och han kördes väldigt passivt då vara intressant.

Med det loppet i kroppen är en bättre insats att vänta för Minnestads Ecuador och han kan öppna rätt så vettigt men han är nedstruken till innerspår nu och det känns inte helt optimalt så han får nog svårt att hålla upp ledningen men löser det sig så kan han bli farlig med en lucka till slut.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

11 Hakon Von Haithabu
Mantorp lopp 8
Spel: Plats
Odds: 3.50 Unibet , Casumo & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip