Det är V86 tävlingar på Åby & Solvalla ikväll. I lopp 8 på Åby så spelar jag att nummer 4 Honey Mearas vinner loppet.

Honey Mearas gjorde en bra insats när hon kvalade in till den långa E3 finalen efter en andraplats bakom Finland för tre starter sedan.

I den efterföljande E3 finalen sedan så hade Honey Mearas bakspår och satt långt bak men hon avslutade sedan klart godkänt fast det räckte inte till mer än sjätteplatsen bakom Barbro Kronos som drog det längsta strået.

Honey Mearas tog över ledningen med 1300 meter kvar och hon vann sedan väldigt enkelt i ett litet fält senast. Här tror jag Peter Untersteiner kan få ta över ledningen från stallkamraten nummer 6 Global Brilliance som jag tror tar ledningen initialt. Skulle så bli fallet så blir hon svårstoppad här.

Honey Mearas är dock inte beroende av ledningen för hon är bra nog att hon kan vinna loppet från andra positioner än spets om det skulle behövas.

Honey Mearas känns bra meddelar man från stallet. Hon kommer ut i ett genrep inför stundande Oaks-kval nu fast det är dock inget som påverkar det här loppet egentligen.

Peter Untersteiner som tränar hästen vill att Honey Mearas ska öppna lite bättre så han kommer att få smacka på lite från start. Hon kommer troligen att tävla med helstängt huvudlag samt i en vanlig vagn och med skor runt om som senast.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 6 Global Brilliance som inledde karriären med två raka segrar.

I den näst senaste starten så tog Global Brilliance över ledningen på den första långsidan och hon släppte sedan till Hilarious Am och hon blev sedan fast med mycket krafter sparade senast när hon kom in först på en åttondeplats i ett lopp som vanns av Maggiore.

Global Brilliance blixtrade till ledningen när hon tävlade i bike för första gången senast. Från den positionen vann hon sedan lätt. Här tror jag på spets och släpp till min vinnare och då kan hon bli farlig via open stretchen till slut.

I övrigt kan 7 Florist som var ute i den korta E3 finalen på Romme senast vara intressant. Hon hade då ett risigt utgångsläge och det blev fel och hon kunde sedan inte ta något så hon slutade oplacerad bakom Globalizer som spurtade in till seger.

Spår långt ut för Florist nu och dessutom skor runt om istället för barfotabalansen som hon har haft på sistone. Med lite klaff så kan hon ha vissa möjligheter även om jag inte tror hon räcker till seger.

För er som spelar V86 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

4 Honey Mearas
Åby lopp 8
Spel: Vinnare
Odds: 1.75 Casumo , Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip