Dagens rek är till Kalmar lopp 8 som ingår i eftermiddagens Grand Slam 75 tävlingar. Jag spelar att nummer 6 Image Rapida vinner loppet.

Image Rapida var efter ett par övertygande segrar ute i ett tufft V75 lopp senast men där fick han backa sig sist och såg fin ut som fastlåst med en del sparade krafter bakom vinnande Devs Dragon.

Image Rapida är inte jättesnabb ut men öppnar hyggligt och det är inte omöjligt att han kan få ta över ledningen efter ett halvvarv om Stefan Persson som kör hästen är offensiv och skulle så bli fallet så tror jag han säljer sig dyrt från den positionen.

Image Rapida är dock inte beroende av att trava i ledningen för att vinna det här loppet utan han tål att göra en del grovjobb på egen hand så han kan vinna loppet från andra positioner också om det skulle behövas.

Image Rapida känns fortsatt fin i träningen meddelar man från stallet och strular det inte för mycket med positionerna under vägen så tror jag han har god chans att ta en ny seger här.

Image Rapida kommer att tävla med ett helstängt huvudlag och i en svensk jänkarvagn som på sistone, säger Christin Sjöström.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 4 Durello som blev tempotorsk i kön senast och sedan så fick han gå tufft under slutrundan så det blev fel den gången men om Joakim Lövgren kan servera honom ett bra lopp så kan det räcka en bit här.

Durello kan öppna rätt så vettigt så här kan det bli en fin resa i den främre träffen men han känns klart bättre barfota runt om så att han måste tävla med skor nu är ingen fördel.

En annan motståndare till min vinnare är nummer 2 Din Lymmel som har ett lopp i kroppen efter en tids frånvaro nu och kan vara klart förbättrad till den här starten.

Från ett trevligt utgångsläge så kan det bli en bra start för Din Lymmel och då kan det bli ledningen initialt men jag tror att han är intresserad av en rygg om han skulle nå spets och isåfall så kan han lifta med bra till en framskjuten placering men han får ses främst som ett platsbud.

För er som spelar Grand Slam 75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

6 Image Rapida
Kalmar lopp 8
Spel: Vinnare
Odds: 2.25 Casumo , Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip