Dagens rek är till Eskilstuna lopp 8 som ingår i kvällens V64 tävlingar. Jag spelar att nummer 5 Isa vinner loppet.

Isa kommer med formen på topp. Två raka segrar har det blivit. Hon tog hand om ledningen och från den positionen så vann hon sedan väldigt enkelt senast.

Gången innan det så hade Isa bakspår men det gick bra det. Då kom hon med en härlig avslutning från kön och in på upploppet så satte hon klorna i den ledande Ballerine De Fer och när hon kopplat greppet så höll hon sedan undan för övriga motståndare på ett bra vis till seger.

Isa är väldigt startsnabb så här tror jag det blir full laddning mot spets och skulle hon komma till ledningen utan att behöva ödsla alltför mycket krafter så tror jag att hon blir svår att fånga in om Mika Forss som kör hästen skulle få bestämma en del där framme i täten.

Nu blir det lång distans för första gången för Isa. Det är väl kanske ingen fördel men jag tror att hon kan få fuska bort en del av loppet där framme i ledningen och då blir hon inte helt lätt att plocka ner.

Isa har tagit två segrar på tre försök som hon har travat i ledningen tidigare. Når hon till spets igen så tror jag hon kan plocka ytterligare en seger här.

Isa är ett fyraårigt sto som tränas av Fredrik Linder. Hon har startat 11 gånger tidigare med 4 segrar som resultat.

Det blir inga ändringar för Isa utan det blir fortsatt skor runt om samt en vanlig vagn och fasta tussar igen, säger Fredrik Linder.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 7 Greta Journey som återkom efter tre månaders frånvaro senast. Hon visade dock inga tecken på någon ringrost för hon tog över ledningen in i den första kurvan och sedan så vann hon lätt från den positionen.

Med lopp i kroppen nu så är en minst lika bra prestation för Greta Journey att vänta. Spår lite långt ut men Jorma Kontio brukar inte vara blyg så här blir det nog ett offensivt upplägg men det är nog positionen utanpå ledaren som är ledig då och trycks tempot upp för mycket finns det risk att det kostar mer än det smakar.

I övrigt kan 3 Jasmine De Veluwe som kommer ut i en spännande debut i ny regi för Mattias Djuse vara intressant.

Jasmine De Veluwe har inte startat på länge så formen är oviss men hon har ett trevligt utgångsläge och med en fin löpning i den främre träffen här så kan hon vara med och tampas om en framskjuten placering.

En annan motståndare till Isa är 6 Mellby Hawaii som comebackade senast i Gävle i samma lopp som Isa segrade i då. Björn Goop som körde hästen blev då hängande och fick backa sig sist men hon avslutade sedan klart godkänt i skymundan som sexa.

Löser det sig med positionerna så har Mellby Hawaii en vass spurt att tillgå och då kan hon duga en bit mot det här motståndet.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

5 Isa
Eskilstuna lopp 8
Spel: Vinnare
Odds: 2.50 bet365

This is the stats tab
This is the post tip