Dagens rek är till Åmål lopp 8 som ingår i eftermiddagens Grand Slam 75 tävlingar. Jag spelar att nummer 2 Karat Band vinner loppet.

Karat Band höll rätt bra som fyra i ett lopp som vanns av Dwayne Zet näst senast. Gången innan det var han ute i finalen av Konung Gustaf V:s Pokal på Åby. Där hade han dock ingen lycka för han slog på en galopp.

I den senaste starten så blåste Karat Band till ledningen i ett V86 lopp på Lindesberg i början av månaden. Han vann sedan mycket enkelt från den positionen i ett litet fält då.

Karat Band är lite ojämn och han är inte helt att lita på men med den startsnabbheten han besitter så tror jag på tidig ledning och från spets här så säljer han sig dyrt över det korta upploppet. Högervarv tror jag kan vara positivt för honom.

Karat Band har travat i ledningen tre gånger tidigare och han har vunnit två av dessa. På Åmåls 800-meters bana och väldigt korta upplopp så gäller det att vara med där framme så ledningen är mycket värt här. Kommer han inte till spets så blir det såklart tuffare.

Karat Band är anmäld med skor runt om och en hybrid vagn jämfört mot en vanlig vagn som han gick i senast.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 6 Jefferson Dotcom som vann speedracet under Elitloppshelgen på Solvalla i slutet på maj.

Jefferson Dotcom är snabb iväg och lyckas han snuva Karat Band på ledningen här så kan han leda loppet länge om han slipper att utstå alltför hård press under vägen. Blir det inte spets så blir det svårare för honom att vinna loppet.

I övrigt har nummer 1 Valetta en del anhängare. Hon har dock inte vunnit sedan juni ifjol och jag tror inte hon vinner här heller.

I den senaste starten så kopplade Valetta grepp på den ledande Mellby Glader och såg ut att gå mot segern men då kom Monfalcone med en stark spurt så hon fick nöja sig med andraplatsen.

Innerspåret i Åmål kan vara lite lurigt för Valetta och nu möter hon hingstar och valacker. Det är lite tuffare motstånd fast får hon ett passande lopp så kan hon ha vissa möjligheter att nypa en fin placering.

För er som spelar Grand Slam 75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

2 Karat Band
Åmål lopp 8
Spel: Vinnare
Odds: 1.85 Casumo , Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip