Dagens rek är till Skellefteå lopp 8 som ingår i kvällens V64 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 6 Merritt vinner loppet.

I den senaste starten så satt Merritt i tredje utvändigt innan han gick till anfall på den sista bortre långsidan och via en härlig avslutning så plockade han ner sitt motstånd till seger.

Gången innan det var Merritt ute i ett Klass I försök på Bergsåker. Han attackerade då från kön med varvet kvar men kunde inte riktigt gå i närkamp med Strong Heartbeat som vann från ledningen och han tappade stilen och galopperade bort sig som slagen på upploppet då.

Merritt har lyft sig en nivå sedan han kom till Daniel Wäjerstens träning. På tio starter för sin nuvarande tränare så har det blivit fem segrar. I tidigare regi hos Martin P Djuse så hade han bara mäktat med tre vinster på 31 starter.

Nu har det gått en tid sedan den senaste starten för Merritt men är han inte alltför ringrostig här så tror jag han blir svår att stå emot när man väljer att sätta in attacken.

Merritt är stark och han tål att göra en del grovjobb på egen hand under slutrundan om det skulle behövas. Han är anmäld barfota runt om för första gången i nuvarande regi och det tror jag kan ge ytterligare en växel.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 7 Redhot Tap Dancer som har gjort det bra en längre tid.

Inför den senaste starten i ett V75 lopp på Umåker så hade Redhot Tap Dancer fyra raka segrar.

Redhot Tap Dancer kom då med en stark avslutning men det räckte inte till mer än en fjärdeplats bakom Van Gogh Z.S. som vann det loppet.

Här har Redhot Tap Dancer ett spår lite långt ut på vingen men kan Magnus A Djuse som kör hästen få gå med i en vettig rygg under slutrundan så har han en härlig avslutning att ta till och då kan han bli att räkna med över upploppet.

I övrigt kan nummer 2 NoLimitJimMit som galopperade bort sig med dryga halvvarvet till mål i ledningen näst senast vara aktuell.

Gången efter det så hade NoLimitJimMit ett risigt utgångsläge och kom aldrig riktigt in i loppet.

Betydligt bättre utgångsläge nu för NoLimitJimMit och han är startsnabb och han trivs bra i ledningen så kommer han till spets så stiger hans chanser här.

Inte säkert att det lyckas för NoLimitJimMit dock men ett bra lopp i den främre träffen borde det kunna bli och då kan det bli en framskjuten placering här.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

6 Merritt
Skellefteå lopp 8
Spel: Vinnare
Odds: 1.70 Unibet , Casumo & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip