Dagens rek är till Jägersro lopp 8 som ingår i kvällens V86 tävlingar. Jag spelar att nummer 6 Prapai R. är topp tre i loppet.

Prapai R. har gjort två starter i ny regi för Bo Westergaard och hon har gjort det bra i båda dessa även om det inte har blivit någon seger ännu för den nuvarande tränaren.

I årsdebuten på Axevalla så satt Prapai R. i tredje utvändigt innan hon gick till attack och hon avslutade positivt som tvåa bakom Riva Renn då.

Gången efter det på Åby så tog Prapai R. ledningen från spår 7 och hon släppte sedan ifrån sig ledningen till Encore Un Sisu och denne släppte i sin tur till Indra's Secret så då satt hon helt plötsligt i tredje invändigt men hon avslutade sedan fint men åt Indra's Secret fanns det inget att göra så hon fick nöja sig med andraplatsen.

Prapai R. kan öppna rätt så vettigt men det är flera startsnabba hästar invändigt så det kan bli tufft att nå ledningen här men spets är inget måste. Hon tål att göra en del grovjobb på egen hand om det skulle behövas så jag tror hon har god chans att nypa en topp tre placering här.

Prapai R. känns jättefin i träningen och hon är verkligen i toppform meddelar man från stallet. Hon kommer troligen att tävla barfota runt om samt med öppet huvudlag och i en vanlig vagn som tidigare meddelar Bo Westergaard.

Prapai R. är ett sexårigt sto som har startat 40 gånger hittills i karriären. 8 vinster har det blivit och hon har även varit topp tre i 40 % av loppen och de siffrorna tror jag kommer att förbättras ikväll.

Den värsta motståndaren till Prapai R. anser jag vara nummer 1 Hindy Heikant som är i träning hos Hugo J:R: Langeweg och kommer ut i en intressant debut på svensk mark.

Enligt rapporterna så ska Hindy Heikant vara startsnabb så skulle Johan Untersteiner som får chansen bakom henne lyckas hålla upp ledningen så är mycket vunnet men det är många startsnabba med här så det är inte säkert att det lyckas men från innerspåret här så kan hon få ett passande lopp i den främre träffen och då kan hon utmana om en fin placering.

I övrigt kan nummer 4 Sobel Jasmine som vi vet är kvick iväg och hon trivs väldigt bra i ledningen vara intressant.

Sobel Jasmine öppnade fort till spets och vann sedan på ett bra vis från den positionen näst senast.

Sobel Jasmine har tagit samtliga sex tidigare segrar från täten och kommer hon till sin önskeposition utan att behöva ödsla alltför mycket kraft så kan hon rinna undan till en ny seger.

En annan motståndare till Prapai R. är nummer 8 Virgin Maiden som gjorde det bra vid vinsten näst senast.

Virgin Maiden kördes till ledningen men öppningen blev rätt tuff och hon orkade inte riktigt hela vägen så det slutade med en tredjeplats bakom Inez Alki senast.

Här står Virgin Maiden tufft placerad men hon är kvick iväg så kan Conrad Lugauer hitta ner i ett vettigt slagläge innan attacken sätts in så kan hon vara långt framme.

För er som spelar V86 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

6 Prapai R.
Jägersro lopp 8
Spel: Plats
Odds: 2.30 Unibet , Casumo & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip