Dagens rek är till Solvalla lopp 8 som ingår i kvällens V86 Xpress. Jag spelar att nummer 9 Quite Nice är topp tre i loppet.

Quite Nice är jämn och säker och hon avslutade rejält i ett ganska tufft stogäng på V75 senast efter en strulig resa och om Per Lennartsson kan komma igenom bra från bakspåret här och kan hitta de rätta ryggarna under slutrundan så tror jag att hon blir svår att stå emot den sista biten men oavsett så tror jag hon har bra chans att vara sämst trea i mål här.

Quite Nice har gjort det bra mot tuffa hästar i varje start och hon bör ha fått lite hårdhet av det som hon kan ha nytta av den här gången när motståndet ser överkomligt ut.

Vid andraplatsen näst senast så gick hon på med varvet kvar och via 12,6 under slutrundan så nådde hon andraplatsen bakom vinnande Valetta den gången och Quite Nice har på sina 19 tidigare starter varit på plats i hela 84% av dessa och jag tror att den statistiken förbättras ytterligare här.

Quite Nice kommer att tävla barfota runt om samt i en vanlig vagn och med ett öppet huvudlag.

De värsta motståndarna i loppet anser jag vara nummer 5 Butterfly Ima som var ute i en Breeders’ Crown final senast och hon gjorde det bra då från sämsta utgångsläget även om hon slutade oplacerad och nu går hon ner en del i klass om man jämför med vad hon mött tidigare och med spetsläge här så kan hon leda loppet länge.

En annan motståndare till Quite Nice är nummer 7 Mrs Lindy som har varit ute mot tufft motstånd på sistone men hon har gjort det bra och om Ulf Ohlsson som kör hästen kan hitta ner i en vettig position så kan hon sluta i den främre träffen här.

För er som spelar V86 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

9 Quite Nice
Solvalla lopp 8
Spel: Plats
Odds: 1.70 888sport , MrGreen eller LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip