Dagens rek är till Solvalla lopp 8 som ingår i kvällens V64 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 3 Rajah Silvio vinner loppet.

Rajah Silvio har årsdebuten avklarad och med det loppet innanför västen så tror jag att han kan vara klart förbättrad till den här starten.

Rajah Silvio fick då ett lopp i rygg på den ledande Tony Afrika och på upploppet försökte Björn Goop först att vrida ner på open stretchen men hästen tvärade en del så han valde att gå till anfall utvändigt istället. Han avslutade sedan strålande och han plockade meter på meter på ledaren men han lyckades aldrig ta sig förbi så det slutade med en andraplats.

Rajah Silvio är snabb iväg och kommer han till ledningen smärtfritt så kan han leda loppet länge om han slipper att utstå alltför hård press under vägen. Han har tagit 5 vinster på 8 gånger han har travat i ledningen tidigare.

Det är inte helt säkert att det blir spets för Rajah Silvio men en fin resa i den främre träffen borde han kunna få och då tror jag han har god segerchans i loppet.

Rajah Silvio är en sjuårig valack som har startat 27 gånger tidigare och han har vunnit 9 av dessa. 6 av karriärens vinster är tagna över medeldistans som gäller ikväll.

Rajah Silvio kommer troligen att tävla barfota runt om och i en jänkarvagn precis som i den senaste starten.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 8 Atik D.L. som satt i fjärde utvändigt innan han vreds på till attack på den sista bortre långsidan och via en härlig avslutning ute i spåren så rundade han sitt motstånd på ett bra vis till en överlägsen seger näst senast.

Gången efter det så provade Atik D.L. lyckan i Harper Hanovers lopp på Solvalla under Elitloppshelgen. Där så fick han göra en del grovjobb och han orkade inte riktigt över den dryga distansen mot tufft motstånd så han slutade oplacerad.

Atik D.L. är annars stark och rejäl så här skickar nog Carl Johan Jepson fram mot dödens när tillfälle ges och då kan det räcka en bit mot det här motståndet.

En annan motståndare till Rajah Silvio är nummer 5 Zizou som fick en invändig löpning och han gick sedan i mål med gott om krafter sparade i ett lopp som vanns av Southwind Queen senast.

Zizou kom med en stark avslutning till seger i ett lopp på Kalmar över lång distans för tre starter sedan. Får han ett passande lopp så kan han vara med och utmana om segern här.

Zizou kommer troligen att tävla med skor bak nu vilket är ett litet minus.

I övrigt kan 6 Kick The Dust Ås som har vunnit 5 av 12 starter och kommer nu ut i en spännande årsdebut vara intressant.

Kick The Dust Ås var väldigt duktig i den senaste starten när han tävlade barfota runt om för första gången och då hade han inga problem med att avgöra till seger.

Kick The Dust Ås är han anmäld med skor och han har varit borta från tävlingsbanorna länge så det kan saknas en del till toppformen. Han har gott kunnande fast det är ändå tufft att begära seger direkt efter så lång frånvaro.

3 Rajah Silvio
Solvalla lopp 8
Spel: Vinnare
Odds: 2.25 bet365

This is the stats tab
This is the post tip