Dagens rek är till Kalmar lopp 8 som ingår i kvällens V64 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 7 Ritz Guiness är topp tre i loppet.

Ritz Guiness var duktig vid vinsten på Vaggeryd näst senast. Hon satt då djupt nere i kön men hon gick med i ryggar på den sista bortre långsidan och via en vass spurt så fångade hon in Run And Repeat som hade kopplat greppet på ledaren och då vann hon på ett bra vis.

Gången efter det så blev allt fel då Ritz Guiness hade ett dåligt spår och blev hängandes och hon fick backa sig sist och sedan hände inte så mycket i loppet och hon kom i mål helt okörd.

Emma E Johansson som tränar Ritz Guiness låter väldigt nöjd med henne så kan Markus Niklasson som finns i vagnen få till en bra styrning så kan hon bli farlig över det långa upploppet och då tror jag hon har god chans att vara sämst trea i mål.

Det här loppet ser passande ut och med tanke på vad Ritz Guiness mötte för hästar senast så hon kliver ner en del i klass nu. Hon har blivit nedstruken till innerspår i volten nu men om hon kan ta sig loss i god tid före mål så tror jag hon är långt framme här.

Halsoperationen som man gjorde tidigare under året på Ritz Guiness har verkligen varit lyckad.

Ritz Guiness är ett åttaårigt sto som har gjort 69 starter. Hon har vunnit 10 av dessa och hon har även varit topp tre i 46 % av loppen hon har gjort. Får hon ett passande lopp så tror jag den statistiken kan förbättras här.

Ritz Guiness kommer troligen att tävla med jänkarvagn samt ett helstängt huvudlag och barfota fram som i de två senaste loppen.

Den värsta motståndaren till Ritz Guiness anser jag vara nummer 9 Hasty Helene som kommer till den här starten med fin form. För tre starter sedan så travade hon i dödens och hon tog ner ledaren men fick ge sig mot en stark Timo Lane den sista biten så det slutade med en andraplats.

Gången efter det så var Hasty Helene stark utvändigt om den ledande Jamaica Boko och avgjorde till seger kort före mål. Senast i ett V75 lopp i Halmstad så gick hon bra som tvåa bakom Bring Me Money. Hon är stark och tål att göra en del grovjobb på egen hand och då kan det räcka en bit mot det här motståndet.

I övrigt kan nummer 10 Ofelia O.E. som fick en tung löpning i dödens senast men hon höll ändå godkänt och kom in som femma i ett lopp som vanns av Hector Boko vara intressant.

Svårt spår i volten nu så det föreligger en viss galopprisk fast kliver Ofelia O.E. iväg i rätt gångart så blir det nog ingen Snabbare start men kan Johan Untersteiner hitta en vettig rygg att gå i innan attacken sätts in så fäller hon många hästar till slut.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

7 Ritz Guiness
Kalmar lopp 8
Spel: Plats
Odds: 1.75 bet365

This is the stats tab
This is the post tip