Dagens rek är till Åby lopp 8 som ingår i kvällens V64 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 2 Rudisha vinner loppet.

Rudisha nådde kriteriefinalen tidigare i höstas men där fick han inte till det utan han gjorde bort sig med galopp halvvarvet före mål men hade inget med segern att göra i det skedet.

I senaste starten så kördes han spårsnålt men blev diskad för trängning när kusken skapade sig en lucka som inte fanns men Rudisha såg annars fin ut och travade 12,3 sista varvet och från ett perfekt utgångsläge här så tror jag att Per Lennartsson kör till och får ta över ledningen i ett tidigt skede och skulle han komma till spets smärtfritt så är mycket vunnet här.

Rudisha är en treårig hingst som tränas av Robert Bergh och han har bara en vinst på sina sju starter hittills men även fyra andraplatser men jag tror att den andra segern kommer ikväll även om Robert Bergh meddelar att Hakon Von Haithabu i V64 inledningen är kvällens bästa segerchans.

Rudisha hade varit ifrån lite inför senast och kan ha gått framåt med lopp i kroppen nu och eventuellt blir det barfotabalans den här gången meddelar man från stallet.

De värsta motståndarna i loppet anser jag vara nummer 6 Townshend Broline som går bra varje gång men han kan hamna illa till då han inte är så snabb ut men han gynnas av ett litet fält och han ska troligen tävla barfota runt om för första gången nu och det kan ge en bra effekt över upploppet.

En annan motståndare till min vinnare är nummer 8 Super Steve som plockade ner sitt motstånd på open stretchen senast och han har vunnit hälften av sina starter hittills men från spår 8 behövs det en del klaff för att han ska kunna utmana om segern här och han får ses främst som ett platsbud.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

2 Rudisha
Åby lopp 8
Spel: Vinnare
Odds: 2.40 888sport , MrGreen eller LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip