Dagens rek är till Solvalla lopp 8 som ingår i kvällens V86 Xpress tävlingar. Jag spelar att nummer 5 U.B.Cool är topp tre i loppet.

U.B.Cool var jättefin vid vinsten senast när han vann rätt lätt från ledningen över 2640 meter via 14 tempo sista 800 meterna.

Det finns en liten galopprisk för U.B.Cool men han har stabiliserat sig och felfri är han snabb ut och jag tror att han kan nå ledningen i ett tidigt skede här och skulle så bli fallet så kan han bli svår att plocka ner för övriga ekipage fast oavsett så ska han ha bra chans att vara sämst trea i mål här.

U.B.Cool har vunnit fyra gånger tidigare på sina 39 starter i karriären. Tre av dessa är tagna från spets så om Mats Holmstedt som kör hästen kan nå ledningen smärtfritt är mycket vunnet.

Eventuellt måste U.B.Cool gå med skor den här gången och det är ett minus men det kan bli så att Åke Lindblom som tränar hästen plastar hovarna. Det blir åter svensk jänkarvagn och inga andra ändringar meddelar man från stallet.

Den värsta motståndaren till U.B.Cool anser jag vara nummer 6 Nika som inte klarade voltstarten senast och galopperade bort sina möjligheter då.

Nika tappar alltid mycket från start men är desto vassare till slut så felfri nu så kan hon bli farlig över upploppet om det löser sig med positionerna.

En annan motståndare till U.B.Cool är nummer 10 Ilaria Sidney som gick med i ryggar och gick en godkänd avslutning via 11,8 sista 800 meterna till femteplatsen bakom vinnande Absurd senast.

För fyra starter sedan så vann Ilaria Sidney med Patrik Fernlund i vagnen som även kör den här gången. Hon är stark och rejäl och tål att gå en repa ute i spåren och kan bli att räkna med här. Eventuellt första bike nu är intressant.

För er som spelar V86 Xpress och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

5 U.B.Cool
Solvalla lopp 8
Spel: Plats
Odds: 2.15 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip