Visst är favoriten 3 Unique Juni en bra häst och en av flera som kan vinna det här loppet men då hon i mitt tycke blivit väldigt överspelad måste jag testa att gå emot.

I skrivande stund är Unique Juni spelad på 61% på V75. Något som känns helt fel. Unique Juni mötte exempelvis 11 Calina på Vincennes 26 januari i år. Då var Calina spelad till vinnaroddset 1.70 och Unique Juni till 21.30. Även om förutsättningar kan ändras så har något gått snett här. Troligtvis pga att många svenskar inte känner till de vassa utländska stona.

Mitt drag i loppet är dock 5 Willow Pride. Även om oddset droppat något sedan jag rekade henne i mitt V75-tips till 6.00 igår så är det fortfarande ett väldigt spelvärde på henne. Särskilt då vi får tillbaka pengarna om hon slutar topp 3.

Willow Pride har imponerat kolossalt i Finland på slutet. Näst senast på Lahti fullständigt krossade hon hästar från den finska gulddivisionen och vann med halva upploppet. Hon såg fantastisk ut och slog då hästar som Workout Wonder, Target Kronos mm.

I den senaste starten mötte hon bara ston. Tog enkelt spets från ett liknande läge som idag och försvann sedan bara ifrån motståndet. Vilket intryck hon ger!

Då man siktat på det här loppet och då Willow Pride har toppform och är startsnabb bör hon bli svårslagen. Det är troligt att hon tar över spets av 1 Aleppo Pine efter en bit och sedan blir hon inte lätt att slå. Klar förstahäst till ett mycket lockande odds.

I övrigt är det här ett fantastiskt fint race. Jag nämnde 11 Calina i början av inlägget. En väldigt speedig häst. 12 Tessy d’Ete har tjänat över 6 miljoner kr och gör debut för Riordan. Mötte Belina Josselyn senast i Prid de Paris. Och hur bra är 1 Aleppo Pine. Som troligen hade vunnit stoderbyt ifjol utan galopp. Två lopp i kroppen nu.

Jag tror dock klart mest på Willow Pride.

Speltips lopp 8 Örebro:
Vinnare/Plats 5 Willow Pride – 5.50/2.00 bet365

This is the stats tab
This is the post tip