Lopp 9 - 2140m auto

1 Joe Dalton fick senast visa upp sitt fina kunnande när han gick imål som tvåa höll bakom Jikken. Ikväll är förutsättningarna bättre än den gången då Jikken starter med bakspår och skulle Joe Dalton vara den som sitter i spets här han hästen att slå. Men det gäller också för Joe Dalton att trava hela loppet vilket man kan se i programmet att han inte har helt lätt för. En spännande förstahäst och när vi får 2,25 på att man placerar sig topp-3 i loppet så spelar jag.

10 Jikken har visat hög kapacitet hela tiden och vann senast enkelt på bra sätt. Det har blivit fem segrar på åtta starter. För två starter sedan var man ute i ett uttagningslopp till Kriteriet och fick då sent fritt. Avslutningen var positiv men det räckte inte till en finalplats. Nu laddar man om och har fått ett bakspår vilket såklart inte är optimalt, men med flera startsnabba konkurrenter med framsår kan vi räkna med bra tempo på loppet vilket kommer gynna Jikken. När väl Örjan Kihlström väljer att sätta in attacken kommer det gå undan och utan för mycket strul kommer han bli svår att stå emot över upploppet. Att det dessutom är anmält barfota bak för första gången är intressant.

Nämner även 2 Letsdoit som galopperade innan bilen släppte fältet i sin debut på svensk mark för två starter sedan. Men senast höll han sig till rätt gångart och det slutade med en fin seger i Kriterium Consolation från spets. Formen ska fortsatt vara på topp och från ett bra utgångsläge kan han inte nonchaleras vid gardering ikväll.

1 Joe Dalton
Lopp 9 - Mantorp
Spel: Plats
Odds: 2,25
Bolag: bet365

This is the stats tab
This is the post tip