I eftermiddag avgörs Grand Slam 75 tävlingarna i Rättvik. I lopp 9 spelar jag att nummer 3 Admiral As vinner loppet.

Admiral As inledde året på bästa vis med två raka segrar. Efter det så provade han lyckan i ett uttagningslopp till Kungapokalen på Åby. Då galopperade han i början av loppet men han kom ifatt fältet och från långt bak i kön så avslutade han strålande och spurtade in till fjärdeplatsen bakom Click Bait så han kom med till finalen.

I finalen av Kungapokalen hade Admiral As ett dåligt utgångsläge så han hamnade illa till men han avslutade starkt i skymundan men det gick inte att ta så mycket så han fick nöja sig med sjätteplatsen bakom Aetos Kronos som drog det längsta strået där.

Senast var Admiral As ute i Fyraåringseliten på Solvalla under Elitloppshelgen. Där fick han ett lopp i tredje utvändigt innan han gick till attack på den sista bortre långsidan och han gick då i närkamp med den ledande Ecurie D. på upploppet när han överforcerades den sista biten och slog på en galopp. En trolig andraplats försvann i det läget.

Efter tre raka starter i stenhård konkurrens så har Admiral As en uppgift som ser överkomlig ut för nu slipper han att möta segerstaplaren Ecurie D. Kan Admiral As hålla ihop aktionen nu så tror jag han blir svår att stå emot när Ulf Ohlsson väljer att sätta in slutstöten.

Admiral As ståtar med 8 segrar på 13 starter och han har bara förlorat felfri en gång. Det var i finalen av Konungens Pokal. Det här loppet är inte det viktigaste under året men jag tror att han kan hitta en bra position i den främre träffen eventuellt i andra utvändigt eller kanske en lugn dödens så då tror jag han är med i segerstriden här.

Senast så tävlade Admiral As barfota bak för första gången och det är möjligt att det blir skor runt om den här gången istället men det tror jag inte ska påverka så mycket.

Den värsta motståndaren till Admiral As anser jag vara 6 Tabasco C.D. som gjort många bra insatser under året.

Tabasco C.D. kvalade in till finalen av Kungapokalen men han fick inte med sig något av priskakan där. Senast så satt han i tredje utvändigt innan han vreds på till anfall med 700 meter kvar och via en mycket vass avslutning så spurtade han in till andraplatsen bakom Chapuy som vann det loppet från spets.

Tabasco C.D. kan öppna fort så det är inte omöjligt att han kan trycka sig till spets här och skulle så bli fallet så stiger hans chanser. Han har annars en vass spurt att tillgå så han är inte beroende av ledningen för att han ska kunna utmana om en framskjuten placering här.

I övrigt kan 1 Bythebook som är snabb den första biten vara tänkbar. Han var inte som bäst från ledningen senast när han trots att han fått dämpa tempot där framme i täten inte kunde stå emot Harper Seabrook så det slutade med en andraplats.

Spåret här passar Bythebook bra fast detta är ett led i matchningen inför SprinterMästaren som stundar och då är det inte omöjligt att man väljer att släppa ifrån sig ledningen.

Bythebook kan ändå få ett passande lopp i den främre träffen här men jag tror inte han räcker till seger.

För er som spelar Grand Slam 75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

3 Admiral As
Rättvik lopp 9
Spel: Vinnare
Odds: 1.75 Casumo , Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip