Dagens rek är till Solvalla lopp 9 som ingår i kvällens V86 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 2 Amiral vinner loppet.

Amiral kommer till den här starten med två raka andraplatser. Han kördes till spets och släppte sedan till Very Charming efter en bit och sedan avslutade han klart bra men han kom aldrig ifatt ledaren näst senast.

Gången efter det så blev det ett lopp först i andraspår för Amiral och det var bra tempo på loppet för Secondary Stall rusade i ledningen och han fick aldrig tag i Go West Young Man som avgjorde till en säker seger från rygg på ledaren.

Amiral har blivit behandlad efter den senaste starten och har ett trevligt utgångsläge nu. Han är mer stark än snabb men nu blir det barfota bak för första gången och lite lättare skor fram och nu förstärker Örjan Kihlström i vagnen istället för tränaren Daniel Redén själv som det har varit vid andraplatserna på slutet och då tror jag det kan vara läge för en ny seger.

Amiral är en fyraårig hingst som inledde karriären starkt med två raka segrar som båda togs från ledningen och från den positionen är han ännu obesegrad. Efter det har det inte blivit någon mer seger på de efterföljande sex starterna.

Skulle Amiral få ta över ledningen i ett tidigt skede här så tror jag han blir svårstoppad men jag tror han har bra chans att vinna det här loppet från dödens med om det skulle behövas.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 1 Brandy Flame som blåste till spets och vann i fin stil i årsdebuten för fyra starter sedan.

Efter det har Brandy Flame inte riktigt fått till det och han galopperade bort sig i volten senast.

Bättre förutsättningar nu för Brandy Flame är väldigt startsnabb så felfri nu så tror jag han sitter i ledningen initialt här och får han inte alltför hård press under vägen så kan det räcka långt här.

Blir det inte spets för Brandy Flame så borde det kunna bli vinnarhålet som sämst och får han då en lucka till slut så kan han bli farlig den sista biten.

I övrigt kan nummer 8 Go West Young Man som svarade för en stark årsdebut senast när han avgjorde till en säker seger före Amiral vara aktuell.

Fyra vinster och en andraplats på fem starter har det blivit för Go West Young Man men nu är utgångsläget mindre bra så det finns en klar risk att hamnar illa till här men löser det sig med positionerna så kan han nypa en fin placering på nytt.

För er som spelar V86 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

2 Amiral
Solvalla lopp 9
Spel: Vinnare
Odds: 1.75 Unibet , Casumo & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip