Dagens rek är till Solvalla lopp 9 som ingår i dagens V75 tävlingar. Jag spelar att nummer 3 Charlock Wiking är topp tre i loppet.

Charlock Wiking såg fin ut som fastlåst näst senast och gången efter det så fick han för långt fram från ett dåligt startspår men gick en bra avslutning till femteplatsen bakom vinnande Alone då. Han är kvick iväg och trivs bra i ledningen där han ännu är obesegrad efter fyra starter och med spetsläge här så kan han leda loppet länge.

Barfota runt om för första gången är tanken och det kan vara mycket intressant nu men om banan blir för hård så blir det barfota bak. I övrigt blir det vanlig vagn och ett helstängt huvudlag meddelar Magnus Jakobsson.

Charlock Wiking är en femårig valack som har 8 segrar på 14 starter i karriären. Det är tufft motstånd nu när det är final i Klass II men om han har får bestämma en del i spets så tror jag på bra chans att han är sämst trea i mål här.

Den värsta motståndaren i loppet anser jag vara nummer 10 Marcello Wibb som svarade för en strålande avslutning vid vinsten senast och med en bra startrygg här så borde Johan Untersteiner som kör hästen kunna komma igenom rätt bra och med ett uppskruvat tempo på tillställningen så fäller han många hästar till slut.

En annan motståndare till Charlock Wiking är nummer 7 Remarkable Feet som kommer med två raka segrar och han avgjorde i fin stil via 12,2 sista 800 meterna senast. Här har han ett spår lite långt ut men om Jörgen Westholm som kör hästen kan slinka ner i ett vettigt slagläge så kan han blanda sig i segerstriden.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

3 Charlock Wiking
Solvalla lopp 9
Spel: Plats
Odds: 1.85 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip