Dagens rek är till Solvalla lopp 9 som ingår i kvällens V64 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 10 Criterion är topp tre i loppet.

Criterion var senast ute finalen av Breeders' Crown på Eskilstuna. Han gick då en rejäl avslutning från långt bak till femteplatsen bakom vinnande Brother Bill.

Criterion är härdad mot hårt motstånd och kan Carl Johan Jepson som kör hästen servera honom en fin löpning så kan han bli svår att stå emot över upploppet och då tror jag på god chans att han är sämst trea i mål här.

Criterion har ännu ingen seger i år men han har varit på pallen i fem av nio starter under året och i de fem senaste loppen han har startat i så har det varit minst 150k i förstapris.

Den långa distansen är inga problem för Criterion och blir det ett uppskruvat tempo på tillställningen så fäller han många hästar till slut.

Den värsta motståndaren till Criterion anser jag vara nummer 9 Dominic Wibb som har gjort det bra och har idel pallplatser i raden.

I den senaste starten så var Dominic Wibb ute i ett V75 lopp på Jägersro och där kördes han till spets med 1400 meter kvar av loppet och gick sedan undan till en säker seger från den positionen.

Bakspår nu men om Adrian Kolgjini kan komma igenom bra och kan hitta en vettig rygg att gå i så kan Dominic Wibb dyka upp i segerstriden på nytt.

En annan motståndare till Criterion är nummer 3 Hail Mary som har gjort det bra med fyra segrar på fem starter hittills men han har varit ute i betydligt billigare lopp än Criterion.

Robert Bergh som kör Hail Mary är troligen ute efter ledningen här och kan han nå spets utan att det kostar alltför mycket kraft så kan han ta en ny seger men även nummer 8 Digital Summit kan vilja ha ett ord med i kampen om ledningen och det kan vara gynnsamt för Criterion om det blir en utdragen spetskörning.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

10 Criterion
Solvalla lopp 9
Spel: Plats
Odds: 1.85 Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip