Dagens rek är till Åby lopp 9 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar. Jag spelar att nummer 1 Dear Friend är topp tre i loppet.

Dear Friend kommer till start med fyra raka segrar och har ett perfekt utgångsläge här och jag tror att hon håller upp ledningen initialt och det är en position som hon trivs i för hon har vunnit 6 av 8 från spets men hon släpper troligen till den stora streckfavoriten Cash Crowe efter en bit och från rygg på ledaren så tror jag att hon kan bli farlig på open stretchen till slut. Vid vinsten i senaste starten så satt hon i femte ytter men gick på med 750 meter kvar av loppet och avslutade fint via 10,7 sista 700 meterna fram till en enkel seger med 2,5 längd ner till tvåan i mål och trots att det är lite tuffare motstånd nu så tror jag på bra chans att hon är sämst trea i mål här.

Erik Adielsson får chansen för första gången bakom detta fina sto som tränas av Johan Untersteiner när tränaren själv är upptagen med att köra Pastore Bob i VM-loppet på Yonkers i USA under lördagskvällen. Dear Friend har på sina 33 starter hittills varit topp tre i 55% av dessa och jag tror att den statistiken förbättras ytterligare här.

De värsta motståndarna i loppet anser jag vara nummer 2 Cash Crowe som vann Derbystoet ifjol men hon var efter den segern borta från tävlingsbanorna nästan ett år innan hon gjorde sin comeback och hon har nu två lopp i kroppen och här tror jag att Christoffer Eriksson som kör hästen kan få ta över spets efter en bit och då kan hon leda loppet länge och kan vara med i segerstriden.

Cash Crowe har på sina 13 starter hittills vunnit hela 10 av dessa och enda gången hon inte var topp tre så galopperade hon i ledningen i finalen av StoChampionatet ifjol och skulle hon komma till spets på nytt så är mycket vunnet här.

Nummer 11 Darling Mearas är en annan motståndare till Dear Friend som kommer till start med två raka segrar men har dragit ett besvärligt utgångsläge här men kusken kanske söker sig framåt mot dödens när tempot har bedarrat där framme och kan då sluta i den främre träffen på nytt. Det blir inga ändringar utan barfota bak samt bike och ett helstängt huvudlag precis som senast meddelar Stefan Persson som tränar.

1 Dear Friend
Åby lopp 9
Spel: Plats
Odds: 1.75 888sport , MrGreen eller LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip