Dagens rek är till Åby lopp 9 som ingår i kvällens V64 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 2 Dornoch Am är topp tre i loppet.

Dornoch Am gjorde ett par starter nere i Frankrike i somras utan att lyckas innan han var tillbaka i nygammal regi för Christoffer Eriksson senast.

Dornoch Am såg fin ut då när han tog ledningen och släppte och när han sedan fick luckan med 250 meter kvar av loppet så spurtade han in till seger direkt i återkomsten.

Med lopp i kroppen nu så kan Dornoch Am vara ännu bättre till den här starten och han kan öppna bra och kanske kan ta spets initialt men jag tror han släpper igen om så skulle bli fallet och rygg ledaren på Åby är en fin position.

Från ett trevligt utgångsläge här så tror jag Thomas Uhrberg kan servera Dornoch Am en fin resa och då tror jag han har god chans att vara sämst trea i mål.

Vädret är inte bra på västkusten med regn och blåst så det kan vara bra om Dornoch Am kan hitta en vettig rygg att gå i och få spara speeden fram till upploppet.

Den värsta motståndaren till Dornoch Am anser jag vara nummer 12 Capture som har varit ute i tuffa gäng på sistone.

Senast hade Capture samma dåliga läge i Klass I finalen på Solvalla och fick en invändig löpning innan han fick en sen lucka och det räckte inte till mer än en femteplats bakom vinnande Atik D.L.

Här kliver Capture ner i klass och kan han få gå med i en bra rygg och om han kan få en del draghjälp fram till upploppet så kan han utmana om en framskjuten placering här.

En annan motståndare till Dornoch Am är nummer 4 Sam The Man som kommer tillbaka efter vila i sin första start sedan han blev femma i det norska Derbyt i september ifjol så formen nu är svårbedömd.

Han är startsnabb och Magnus Teien Gundersen åker knappast till Åby från Norge för skojs skull och kan han nå ledningen smärtfritt så kan han leda loppet länge om han slipper att utstå alltför hård press under vägen.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

2 Dornoch Am
Åby lopp 9
Spel: Plats
Odds: 2.10 Casumo , Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip