Dagens rek är till Solvalla lopp 9 som ingår i kvällens V86 tävlingar. Jag spelar att nummer 3 Einstein Sisu är topp tre i loppet.

Einstein Sisu tappade massor på en tidig galopp senast men gick strålande efter den och nådde andraplatsen bakom vinnande Alexander U.R. via 11,7 sista 1200 meterna och felfri här så ligger vägen öppen för tidig ledning och i spets så kan han bli svårslagen om Ulf Ohlsson som kör hästen kan få trolla bort en del av loppet i spets.

Voltstart har varit lite lurigt för Einstein Sisu tidigare men han klarade starten och felade efter 50 meter senast och här borde han gå felfritt när det bara är två motståndare på startvolten och den långa distansen nu passar fint och blir han inte för het i ledningen så ska han ha bra chans att vara sämst trea i mål här även om tilläggshästarna gynnas av att det är så få hästar på start.

Einstein Sisu kommer att tävla barfota bak och i vanlig vagn precis som senast meddelar man från stall Petri Salmela.

De värsta motståndarna i loppet anser jag vara nummer 7 Jaques Noir som gör comeback efter ett par månaders frånvaro nu men Timo Nurmos hästar brukar sällan behöva lopp i kroppen och Örjan Kihlström upp nu för första gången kan vara intressant och den långa distansen ska inte heller vara något problem men han är inte helt att lita på men felfri så kan han vara med i den främre träffen.

Jacques Noir kommer tävla barfota bak och i en vanlig vagn och med ett öppet huvudlag rapporterar man från stall Timo Nurmos.

En annan motståndare till Einstein Sisu är nummer 12 Scarlets Mirakel som fullföljde mycket bra fram till andraplatsen bakom vinnande On Track Piraten via 11,3 sista varvet senast och har gjort tre bra insatser i sin nya regi och kan bli farlig trots ett risigt utgångsläge med bakspår på tillägg.

Scarlets Mirakel kommer tävla barfota runt om och med ett öppet huvudlag och i en svensk jänkarvagn meddelar Nicklas Westerholm som tränar hästen.

3 Einstein Sisu
Solvalla lopp 9
Spel: Plats
Odds: 1.90 888sport , MrGreen eller LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip