Dagens rek är till Mantorp lopp 9 som ingår i kvällens V64 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 9 Elton Brick är topp tre i loppet.

Elton Brick hade två raka segrar inför den senaste starten men då galopperade han i ett tidigt skede och fullföljde sedan okej i skymundan.

Nu blir det debut över den långa distansen för Elton Brick har bara varit ute på medeldistans tidigare. Felfri här så kan han bli farlig den sista biten och då tror jag han har god chans att nypa en av de främsta placeringarna i loppet.

Ulf Ohlsson har kört Elton Brick vid två gånger tidigare och båda dessa har slutat med segrar så att han kör ikväll igen får ses som ett plus.

Elton Brick är en fyraårig hingst som tränas av Philip Wahlström Di Luca. Han har på sex starter hittills i karriären vunnit två gånger och han har varit topp tre i 67 % av loppen och klaffar det med löpningsförloppet här så tror jag på en bra placering igen.

Jag tror det kan bli lite körning där framme i ledningen för både nummer 3 Gao K. och nummer 4 Ninia's Boy kan öppna fort och skulle det bli en utdragen spetsstrid så kan det gynna Elton Brick i slutändan.

Den värsta motståndaren till Elton Brick anser jag vara nummer 3 Gao K. som tog över ledningen på den första långsidan och från den positionen så såg han ut att gå mot segern men jätteskrällen Justhewayouare kom med en stark avslutning och tog sig förbi så han fick nöja sig med andraplatsen senast.

Nu blir det barfota runt om för första gången och kan Gao K. komma till spets och få bestämma en del där framme i täten så kan han rinna undan till seger.

En annan motståndare till Elton Brick är nummer 4 Ninia's Boy som hade två raka galoppmisslyckanden innan han vann från ledningen över aktuell distans senast.

Felfri nu så kan Ninia's Boy få ett bra lopp i den främre träffen och kan då vara med och utmana om en framskjuten placering på nytt.

I övrigt kan nummer 11 O'Boy som har visat fin form på sistone och senast var han inte så långtifrån segern men han fick nöja sig med andraplatsen i ett lopp som vanns av Bicc's Avalon ha vissa möjligheter.

Kan O'Boy få gå med i en vettig rygg och om han kan få en del draghjälp under slutvarvet så fäller han många hästar till slut om det blir bra tempo på tillställningen.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

9 Elton Brick
Mantorp lopp 9
Spel: Plats
Odds: 2.00 888sport , Casumo , Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip