Dagens rek är till Solänget lopp 9 som ingår i kvällens V64 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 2 Esprit Sisu vinner loppet.

Esprit Sisu gjorde många starka insatser ifjol när han vann 7 av 13 starter. I år har han gjort två lopp i gulddivisionen. Näst senast så hakade han på bra som fyra i ett lopp som vanns av Elian Web från ledningen.

Senast så hade Esprit Sisu innerspår och fick ett lopp i rygg på den ledande Snowstorm Hanover och han hade ingen chans mot den vinnande Tae Kwon Deo som tog ner sitt motstånd från dödens och Esprit Sisu galopperade sedan bort en fin placering där bakom kort före mål.

Esprit Sisu är kvick iväg men det kan bli tufft att nå ledningen men han sitter bra till i andraspår omgående och jag tror att han sänker det här gänget från dödens om det skulle behövas. Han går från alla positioner och oavsett taktik så är han ett tidigt segerbud här.

Esprit Sisu har ju varit ute i tuffa lopp så Svante Båth har försökt att leta efter ett lite enklare lopp åt honom. Nu blev det här loppet ganska tufft men det är ändå lite lättare motstånd än senast.

Esprit Sisu kommer att tävla med skor runt om och det är en fördel när han kan tävla barfota bak, men han fungerar bra även med skor bak. I övrigt blir det öppet huvudlag som vanligt. Man kommer att värma honom i jänkarvagn så tar man beslut om han går i den efter värmningen.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 11 Mr Golden Quick som fullföljde bra som tvåa i ett stayerlopp som vanns av From The Mine senast.

Mr Golden Quick är stark och han tål att göra en del grovjobb på egen hand om det skulle bli aktuellt. Han har också en vass avslutning att tillgå.

Utgångsläget nu är inte det bästa för Mr Golden Quick men ett par strykningar underlättar en del så klaffar det med löpningsförloppet och om det blir överpace på loppet så fäller han många hästar till slut.

i övrigt kan nummer 1 Angle Of Attack som inte var som bäst senast men han kan klart bättre vara intressant.

Angle Of Attack är riktigt vass från start och det är loppets spetsfavorit och han trivs mycket bra i ledningen där han har plockat många segrar.

Får Jan Norberg som kör Angle Of Attack bestämma som han vill där framme i täten så kan han leda loppet länge om han slipper att utstå alltför hård press under vägen.

En annan motståndare till Esprit Sisu är nummer 5 Queer Fish som inte riktigt kom till från ett svårt läge i Guldbjörken på Umåker för en månad senast där han fick nöja sig med sjätteplatsen bakom Next Direction.

Queer Fish har inte vunnit sedan han skrällde rejält när han efter en visslande spurt fångade in Chief Orlando till seger i Sweden Cup finalen under Elitloppshelgen ifjol.

Får Queer Fish ett rygglopp för att spara speeden fram till upploppet så är han vass den sista biten.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

2 Esprit Sisu
Solänget lopp 9
Spel: Vinnare
Odds: 2.38 bet365

This is the stats tab
This is the post tip