Dagens rek är till Örebro lopp 9 som ingår i kvällens V64 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 6 Evaluate vinner loppet.

Evaluate övertygade stort i debuten för Stefan Melander på svensk mark senast när han satt i andra utvändigt och rundade sitt motstånd på ett mycket bra vis via 11,5 sista 700 meterna och plockade ner den ledande Canari Match.

Intrycket var mycket fint och med det loppet i kroppen nu så tror jag han är minst lika bra den här gången då Stefan Melanders hästar ofta behöver något lopp i kroppen för att prestera som bäst.

Här tror jag att han blir svår att stå emot om Örjan Kihlström som kör hästen den här gången kan slinka ner i ett vettigt slagläge och kan servera honom en bra löpning.

Evaluate är en fyraårig hingst som är importerad från USA. Han tävlade i bike och med skor runt om senast och dessutom var det tränaren själv i vagnen då och om man eventuellt skulle få för sig att köra någon form av barfota nu så tror jag att det kan det ge en extra växel.

Den värsta motståndaren i loppet anser jag vara nummer 1 Night Brodde som kommer från Conrad Lugauers formstall och han vann på bra vis senast. Han riskerar att bli över från start här men om det skulle lösa sig och han kan hitta loss från innerspåret här så kan han bli farlig den sista biten.

En annan motståndare till min vinnare är nummer 4 Global Withdrawl som har tränat på fint under vintern och är nu redo för årsdebut. Han har knappast någon toppform direkt och man ligger rätt lågt från stall Svante Båth men om tipsettan skulle ha en sämre dag eller hamna snett på det så kan han duga en bit här då det är en segervan häst som vann hela 10 lopp ifjol.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

6 Evaluate
Örebro lopp 9
Spel: Vinnare
Odds: 2.00 LeoVegas , Unibet , bet365

This is the stats tab
This is the post tip