Dagens rek är till Solvalla lopp 9 som ingår i kvällens V65 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 10 Global Wise Guy är topp tre i loppet.

Global Wise Guy blev grovt störd i starten i Breeders' Crown finalen senast men gick efter det 12,3 sista 1900 meterna på ett mycket bra vis men här är det enklare motstånd och trots bakspår här så tror jag att han är starkast i det här gänget och när tempot bedarrar där framme så tror jag att Jorma Kontio drar i högertömmen och sänder fram och då tror jag att han tar ner sitt motstånd från dödens.

Global Wise Guy segrade för fem starter sedan i ett kval till Kriteriet och i den efterföljande finalen så satt han fast med krafter sparade och slutade oplacerad men här tror jag att han kan få sin revansch och jag tror han har en bra chans att vara sämst trea i mål.

Global Wise Guy kommer att tävla barfota runt om samt i jänkarvagn och med ett helstängt huvudlag rapporterar man från stall Timo Nurmos.

De värsta motståndarna i loppet anser jag vara nummer 2 Mellby Glader som vann lätt via 11 tempo sista 800 meterna näst senast och han är gynnad av den långa distansen nu men jag tror att han kan få svårt att hålla undan där framme även om det skulle bli en tidig ledning här.

En annan motståndare till Global Wise Guy är nummer 3 Messiah som travade med punktering i ett V75 lopp på Eskilstuna senast efter en invändig resa och om Örjan Kihlström kan servera hästen en bra löpning här så kan han sluta långt framme här.

För er som spelar V65 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

10 Global Wise Guy
Solvalla lopp 9
Spel: Plats
Odds: 1.75 888sport , MrGreen eller LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip