Dagens rek är till Solvalla lopp 9 som ingår i kvällens V86 Xpress. Jag spelar att nummer 7 Harrington är topp tre i loppet.

Harrington återkom efter en liten frånvaro på Jägersro i ett Klass 1 försök senast och satt då långt bak men fullföljde godkänt fram till tredjeplatsen bakom en överlägsen Illuminati och här går han ner en del i klass och med lopp i kroppen nu kan han vara ännu bättre den här gången.

Jag tror att Erik Adielsson som kör Harrington kan få ta över ledningen efter en bit och skulle han komma till spets smärtfritt så tror jag han blir svårslagen men även om det inte blir ledningen så kan det bli en fin löpning även om utgångsläget inte är det bästa men jag tror att han klarar distansen bra och det fungerade bra med skor senast och som jag ser det är det en bra chans att han är sämst trea i mål.

Harrington är en fyraårig valack som tränas av Timo Nurmos som vann den enda tidigare gången han travat i ledningen över aktuell distans och han har varit på plats i 58% av sina 19 starter hittills och jag tror att den statistiken förbättras ytterligare ikväll.

Harrington kommer troligen att tävla med ett öppet huvudlag och i en vanlig vagn precis som senast.

De värsta motståndarna i loppet anser jag vara nummer 14 Electrical Storm som vann väldigt lätt med krafter kvar senast men då var det barfota runt om nu och nu är det skotvång och det är knappast en fördel men är han lika bra som senast så kan det bli en framskjuten placering igen.

En annan motståndare till Harrington är nummer 10 Khalid som serverades en invändig löpning senast men när luckan kom gick han bra som sexa i mål men var aldrig med segerchans men han är gynnad av distansen och om Dennis Spangenberg kan hitta bra ryggar under slutvarvet så kan det räcka en bit här.

Streckfavoriten i loppet nummer 11 Je T’aime Explosiv tror jag inte så mycket på då han har siktet inställt på V75-finalerna på Annandag Jul och kommer troligen köras defensivt.

För er som spelar V86 Xpress och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

7 Harrington
Solvalla lopp 9
Spel: Plats
Odds: 2.10 888sport , MrGreen eller LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip