Dagens rek är till Rättvik lopp 9 som ingår i kvällens V64 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 10 Kalashnikov är topp tre i loppet.

Kalashnikov gjorde comeback efter en tids frånvaro på Hagmyren senast. Han avslutade då bra via 13 tempo sista 800 meterna i ett långlopp över tre varv men han fick inte tag i den ledande Lolee Trizzofrock då utan han fick nöja sig med andraplatsen.

Kalashnikov har tidigare haft en del problem med aktionen, men det blir allt bättre fast han är inte att lita på men felfri här så är han stark och om Nicklas Westerholm som kör hästen kan servera honom en bra löpning så tror jag att han blir svår att stå emot över upploppet och ska då ha bra chans att vara sämst trea i mål här.

Utgångsläget här är bra då Kalashnikov kan vara lite stressad från start och nu kan han ta en lugn start för att kliva iväg i rätt gångart och han tål sedan att gå på ute i spåren istället för att syna dödens i ett tidigt skede.

Kalashnikov kommer att tävla barfota bak samt med ett öppet huvudlag och i en vanlig vagn, säger Nicklas Westerholm.

Den värsta motståndaren i loppet anser jag vara nummer 1 Honey Bunny som kommer med två raka andraplatser i raden. Från ett bra utgångsläge här så kan hon få en bra löpning och kanske hon kan hålla upp ledningen och skulle så bli fallet så kan hon leda loppet länge om hon slipper att utstå alltför hård press under vägen.

En annan motståndare till Kalashnikov är nummer 6 Couteau Rapide som har springspår här och kan få en bra start och om Kajsa Frick som kör hästen nu kan slinka ner i ett vettigt slagläge så kan han vara långt framme här.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

10 Kalashnikov
Rättvik lopp 9
Spel: Plats
Odds: 1.70 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip