Dagens rek är till Örebro lopp 9 som ingår i kvällens V64 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 7 Lightningsky vinner loppet.

Lightningsky är en häst som är härdad på V75 men har varit borta sedan juni månad eftersom han fick en bakterie i foten och har ett dåligt utgångsläge men är snabb ut och kan nog antingen pressa sig till spets efter en bit eller hitta ner i ett vettigt slagläge och mot det här gänget så ska han räknas tidigt trots avsaknaden av lopp i kroppen.

Lightningsky är utan tvekan fältets bästa häst och han var mycket duktig när han vann ett Klass 2 försök på Eskilstuna i mars och i Klass 2 finalen sedan på Solvalla i början av april så avslutade han mycket vasst som fyra via 11,9 sista varvet och segrade det loppet gjorde årets vinnare av Svenskt Travderby Who´s Who och något sådant motstånd finns det inte här och jag tror att Ulf Ohlsson som kör hästen är offensiv och plockar ner sitt motstånd från dödens om det skulle behövas.

Lightningsky kommer att tävla med skor runt om samt en vanlig sulky och ett open eye huvudlag meddelar man från stall Reijo Liljendahl.

De värsta motståndarna i loppet anser jag vara nummer 1 Bottnas Ambassadör som var duktig som fyra i Lärlings-SM på Åby bakom vinnande Mellby Entre senast och gången innan det så fick han bestämma i ledningen och gick undan knappt via 13 tempo sista 800 meterna och om Jorma Kontio som får chansen istället för Kal Aikio nu kan servera hästen ett bra lopp i spets eller vinnarhålet så kan han sluta i den främre träffen här.

En annan motståndare till min vinnare är nummer 9 Ottens Dibaba som bara har vunnit ett lopp i år på nio tidigare starter men har ändå stått för flera bra prestationer och om Magnus Jakobsson kan komma igenom bra från bakspåret här så kan hon duga en bit mot det här gänget men jag håller min vinnare som huvudet högre här.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll

7 Lightningsky
Örebro lopp 9
Spel: Vinnare
Odds: 1.70 888sport , MrGreen eller LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip