Dagens rek är till Solvalla lopp 9 som ingår i kvällens V64 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 5 Mattie vinner loppet.

Mattie gjorde debut i ny regi hos Timo Nurmos i ett kval till Derbystoet senast när hon från ett uselt utgångsläge gjorde så gott hon kunde som femma i mål bakom vinnande Mily men med det loppet i kroppen nu så tror jag på en vassare insats ikväll från ett bättre utgångsläge och nu är det även enklare motstånd och jag tror att hon visar sig vara starkast till slut. Mattie är en fin häst som springer och bryter lite i svängarna men var klart bättre senast och spåret här är bra på tillägg nu och hon bör sitta vettigt till direkt och om den stora streckfavoriten Fleek Hanover skulle göra bort sig med galopp så ökar möjligheterna till en seger avsevärt.

De värsta motståndarna i loppet anser jag vara nummer 3 Fleek Hanover som har två vinster på fyra starter i Svante Båths regi men har även gjort bort sig med galopp vid två tillfällen som vid den senaste starten när hon galopperade dubbelt, men skulle hon vara först fram för att få ta över ledningen här så kan hon duga mot det här gänget men det är långt ifrån säkert att Erik Adielsson som kör hästen kan komma till spets nu och skulle det bli en tyngre löpning är hon sårbar här.

8 Elektra är en annan motståndare till min vinnare som kan få en bra start från sitt tillägg här och om Hans-Owe Sundberg kan ge hästen en fin resa så kan hon sluta i den främre träffen men får ses främst som ett platsbud här.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

5 Mattie
Solvalla lopp 9
Spel: Vinnare
Odds: 2.80 888sport , MrGreen eller LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip