Dagens rek är till Åby lopp 9 som ingår i kvällens V86 Xpress och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 8 Staro Leonardo är topp tre i loppet.

Staro Leonardo har mött stenhårt motstånd på slutet och detta motståndet ser klart överkomligt ut. Han är startsnabb fast det kan det kosta en del att komma till spets från det här läget men en invändig strykning underlättar en del och jag tror att Joakim Lövgren kommer testa framåt direkt och då kan han få ta över ledningen efter en bit och skulle så bli fallet så blir han svår att plocka ner för övriga ekipage, men han är bra nog att vinna loppet från dödens med om det skulle behövas och ska ha bra chans att vara sämst trea i mål här.

Staro Leonardo är en femårig valack som tränas av Joakim Lövgren som har gjort 22 starter hittills och han har varit på plats i hälften utav dessa och jag tror på en framskjuten placering även ikväll. Det blir ett öppet huvudlag och en vanlig vagn meddelar man från stallet.

Staro Leonardo går ner rejält i klass här då han senast var ute i Klass I finalen på Åby. Då hamnade han i en kall rygg och blev dragen sist och gick sedan en godkänd avslutning men fick nöja sig med sjätteplatsen bakom vinnande Vikings Preacher. Gången innan det så fick han ett lopp i vinnarhålet och plockade ner Harran Boko knappt via 11,5 sista 800 meterna och om det klaffar med positionerna här så tror jag han är med i segerstriden på nytt.

De värsta motståndarna i loppet anser jag vara nummer 2 Pano Vino som har varit klart förbättrad i sin nya regi hos Conrad Lugauer. I första starten för denne klev han runt ett enkelt gäng och den insatsen följdes upp av en stark avslutning från kön som tvåa bakom vinnande Copaca Banana och med två lopp i kroppen nu från ett fint utgångsläge så kan han bli att räkna med här.

En annan motståndare till Staro Leonardo är nummer 6 Out Of The Slums som har inlett året i bästa stil med tre raka segrar. Han är snabb ut från start och kanske kan ta ledningen initialt men jag tror att Michael Nimczyk släpper till Staro Leonardo isåfall och kommer då få chansen via open stretchen till slut även om det inte är säkert att det blir så.

För er som spelar V86 Xpress och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

8 Staro Leonardo
Åby lopp 9
Spel: Plats
Odds: 1.75 LeoVegas , Unibet , bet365

This is the stats tab
This is the post tip