Dagens rek är till Mantorp lopp 9 som ingår i eftermiddagens Grand Slam 75 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 2 Tiger Marke vinner loppet.

Tiger Marke kommer närmast från en femteplats bakom vinnande Martin De Bos i Klass I, Finalen på Solvalla på annandag jul där han efter en invändig resa gick i mål med sparade krafter och han kliver ner rejält i klass här och med den på pappret värsta motståndaren Gianluca Boko struken så har han blivit nerstruken till innerspår och jag tror att Carl Johan Jepson som kör hästen håller upp ledningen och från den positionen så tror jag att han blir mycket svårslagen.

När Tiger Marke vann för tre starter sedan på Mantorp så svepte han fältet med 750 meter kvar av loppet efter en kort galopp från start och näst senast så blev han nerspeedad av Sheriffen och fick nöja sig med andraplatsen men hästen är snabb ut och utgångsläget är bra här och om han slipper att utstå alltför hård press i ledningen så tror jag han rinner undan i spets.

Inga ändringar är aktuella för Tiger Marke så det blir fortsatt en svensk jänkarvagn och med ett norskt huvudlag meddelar Mikael Selin

De värsta motståndarna i loppet anser jag vara nummer 12 Top Yllit som har varit borta länge och står illa till men är stark och om Jens Laursen kan hitta bra ryggar under slutrundan så kan det vara en trevlig skräll som inte är så mycket streckad och två strykningar i loppet underlättar men han får ses främst som ett platsbud.

En annan motståndare till min vinnare är nummer 4 Sheriffen som kan få ett bra lopp från ett bra utgångsläge och kan utmana om en framskjuten placering här men jag tror inte han plockar ner min vinnare.

För er som spelar Grand Slam 75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

2 Tiger Marke
Mantorp lopp 9
Spel: Vinnare
Odds: 2.50 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip