Dagens rek är till Eskilstuna lopp 9 som ingår i kvällens V64 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 13 Tullibardine Boe är topp tre i loppet.

Tullibardine Boe kommer till den här starten med fin form. Näst senast så fullföljde hon bra till andraplatsen i ett lopp som vanns av Artegna Jet.

Senast så travade Tullibardine Boe i rygg på den ledande Takata innan hon vreds ut i dödens med dryga varvet kvar till mål och från den positionen så kopplade hon grepp på sitt motstånd till seger.

Kan Richard L Jansson som kör Tullibardine Boe få gå med i en vettig rygg fram till upploppet så tror jag hon blir farlig den sista biten och ska då ha god chans att vara sämst trea i mål.

Tullibardine Boe visade senast att hon tål att göra en del grovjobb på egen hand om det skulle behövas så trots utgångsläget nu så ska hon räknas tidigt här.

Jag tror det kan bli rätt bra tempo på loppet för nummer 1 Jilla May kan öppna hyggligt även om innerspåret i Eskilstuna inte är det bästa och även nummer 5 Definitif och nummer 6 Believeinme är snabba iväg och skulle det bli en utdragen spetsstrid så kan det vara gynnsamt för Tullibardine Boe i slutändan.

Tullibardine Boe är ett fyraårigt sto som har startat 12 gånger tidigare. 5 vinster har det blivit och även två andraplatser och strular det inte med positionerna här så kan hon blanda sig i segerstriden igen.

Den värsta motståndaren till Tullibardine Boe anser jag vara nummer 4 Bearfire som endast har en seger så här långt men hon är jämn och säker.

Senast så gjorde Bearfire debut i ny regi för Oskar J Andersson och hon avslutade då bra till tredjeplatsen i ett lopp som vanns av Vavin Love.

Spåret är bra och distansen är bättre den här gången så med en fin löpning i den främre träffen här så kan Bearfire dyka upp långt framme.

En annan motståndare till Tullibardine Boe är nummer 3 Fanny Leader men hon vinner inte direkt ihjäl sig vilket en seger efter 23 starter visar.

I den näst senaste starten så hade Fanny Leader bakspår över kort distans och hamnade i femte utvändigt innan hon gick med i en bra rygg på sista bortre långsidan och avslutade plusbetonat men det var för långt fram så hon fick nöja sig med tredjeplatsen i ett lopp som vanns av Crystal Roc.

Gången efter det så hade Fanny Leader innerspår i volten och försvann med en startgalopp så den starten kan vi glömma.

Rikard N Skoglund som kör Fanny Leader har kört henne en gång tidigare och då blev hon sexa men från ett bra läge här så kan hon få en fin resa och kan då utmana om en framskjuten placering.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

13 Tullibardine Boe
Eskilstuna lopp 9
Spel: Plats
Odds: 2.20 Casumo , Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip