Dagens rek är till Solvalla lopp 9 som ingår i eftermiddagens V64 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 7 Uppohoppa vinner loppet.

Uppohoppa kommer med fin form och han är tuff av sig han kan göra mycket av grovjobbet under vägen och han vann näst senast efter ha gjort jobbet i dödens via 16 tempo sista 800 meterna och följde upp det med en vass prestation i finalen av Travrondens Guldklocka senast även om han aldrig kom förbi ledande Adiago Trot efter att ha gått hela loppet utvändigt om ledaren så var han ändå bara knappt slagen och han fick nöja sig med en andraplats där men det var långt ner till trean i mål och med en liknande insats här så kan det bli en framskjuten placering på nytt.

Uppohoppa är lite ojämnt startsnabb men kanske kan komma till ledningen efter en bit om Örjan Kihlström som kör hästen är offensiv men det är inte säkert men han är riktigt stark och tål ett lite tuffare upplägg och kan ta ner sitt motstånd från dödens om så behövs.

Uppohoppa är en hingst som tränas av Pasi Aikio som har vunnit 8 av sina 34 tidigare starter och jag tror att det är bra chans att det kommer ytterligare en seger här om inte Örjan Kihlström såsar bort loppet nere i kön.

De värsta motståndarna i loppet anser jag vara nummer 5 Just Wait And See som gjorde comeback efter ett par månaders frånvaro senast och tog då en enkel spetsseger via 12,5 sista 800 meterna och Erik Adielsson som kör hästen är troligen ute efter ledningen på nytt och skulle han komma till spets smärtfritt så kan han leda loppet länge om han slipper att utstå alltför hård press under vägen.

En annan motståndare till min vinnare är nummer 10 Forecast som har gjort några riktigt bra prestationer på sistone och om det skulle bli ett uppskruvat tempo på loppet så är han gynnad men får ses främst som ett platsbud.

7 Uppohoppa
Solvalla lopp 9
Spel: Vinnare
Odds: 2.75 888sport , MrGreen eller LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip