Dagens rek är till Åby lopp 9 som ingår i kvällens V64 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 2 Velvatter är topp tre i loppet.

Velvetter vann på ett bra vis i årsdebuten på Momarken näst senast. Gången efter det så var hon ute i Fyraåringseliten för Ston under Elitloppshelgen på Solvalla och där räckte hon inte riktigt till utan fick nöja sig med femteplatsen bakom en överlägsen Zalie Gar.

Här är motståndet klart enklare och från ett bra läge här så tror jag att hon kan nå ledningen efter en bit och skulle så bli fallet så kan hon leda loppet länge om hon slipper att utså alltför hård press under vägen.

Björn Goop upp för första gången är intressant och från detta fina spåret så får Velvatter en bra löpning i den främre träffen även om det inte skulle bli spets och då kan hon bli farlig via open stretchen den sista biten och ska då ha bra chans att vara sämst trea i mål här.

Den värsta motståndaren i loppet anser jag vara nummer 4 Princess Corner som har 9 segrar på 14 starter och hon har imponerat på slutet med två raka segrar.

I Örebro näst senast så rundade Princess Corner sitt motstånd via 13,5 sista 800 meterna och gången efter det så blev det ledningen efter 350 meter och sedan så hade Eirik Höitomt som körde hästen full kontroll. Här tror jag att Åsbjörn Tengsareid som kör hästen kan servera henne en bra löpning i den främre träffen och hon ska räknas tidigt här.

En annan motståndare till Velvatter är nummer 1 Rafale D'Inverne som galopperade senast men gjorde en bra upphämtning efter det. Här kan hon få en fin löpning på innerspår i rygg på Velvatter och kan då lifta med till en framskjuten placering.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

2 Velvatter
Åby lopp 9
Spel: Plats
Odds: 1.70 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip