Dagens rek är till Axevalla lopp 9 som ingår i kvällens V64 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 9 Vien Ici är topp tre i loppet.

Vien Ici är inte helt att lita på men han tog en lätt seger senast och felfri nu så tror jag att Rickard Svanstedt kan komma igenom bra från bakspåret här och om han kan hitta de rätta ryggarna under slutvarvet så blir han svår att stå emot för övriga ekipage över det långa upploppet.

Vien Ici har efter den senaste vinsten blivit utkörd en gång för oregerlighet då han ville springa innanför vingen senast så man var tvungen att stryka honom men från bakspår här så tror jag han kommer att sköta sig bättre och om inte kusken sitter och såsar för långt ner i kön så tror jag han är med i segerstriden här och ska således ha bra chans att vara sämst trea i mål.

Vien Ici är en femårig valack efter Varenne som står lite hårt inne och har tjänat minst pengar i loppet och han har gjort 19 starter hittills och av dessa så har han varit på plats sju gånger varav tre stycken vinster men han har även en hel del galopper i raden men från bakspåret nu så tror jag det kommer innebära felfri avgång och den långa distansen får ses som en klar fördel då han är mer stark än snabb och utan positionsbekymmer så tror jag på en framskjuten placering.

De värsta motståndarna i loppet anser jag vara nummer 2 Domingo Frei som har bra form och från ett perfekt läge så kan han nog ta sig till ledningen vilket skedde vid vinsten näst senast och det troliga är att Mikael J Andersson försöker upprepa den bedriften här men skulle det bli en del körning om ledningen så skulle det gynna Vien ici här.

En annan motståndare till Vien Ici är nummer 6 Veams Allegro som återkommer efter två månaders frånvaro och kan behöva loppet men han kan öppna bra och skulle kunna blanda sig i spetskörningen om Linda Sedström som kör hästen är sugen på att ladda från start och om kusken kan servera hästen en bra löpning så kan det räcka en bit här även om han främst får ses som ett platsbud.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

9 Vien Ici
Axevalla lopp 9
Spel: Plats
Odds: 1.90 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip