Dagens rek är till Bergsåker lopp 9 som ingår i kvällens V86 tävlingar. Jag spelar att nummer 10 Xanthis Coktail är topp tre i loppet.

Xanthis Coktail är härdad mot tufft motstånd i Klass I inom V75 spelet men han var inte som bäst senast fast det visade sig att han hade dåliga blodvärden då.

Kring årsskiftet så var han tvåa och trea i två V75 starter på Bergsåker och om han har hittat tillbaka till den formen han hade då så kan han duga en bit mot det här gänget och då tror jag han har god chans att nypa en topp tre placering.

Xanthis Coktail har gjort åtta starter i regi Krister Jakobsson. Två vinster har det blivit och han har varit topp tre i fem av starterna så klaffar det med löpningsförloppet så tror jag han är långt framme på nytt.

Rikard N Skoglund som leder den allsvenska körsvensligan kör Xanthis Coktail ikväll. Det har han gjort två gånger tidigare med en seger och en andraplats som resultat så om han kan få till en bra styrning här så kan han bli farlig över upploppet.

Xanthis Coktil är anmäld barfota fram nu men det är tveksamt om det går att köra så. Troligen blir det skor runt om samt ett norskt huvudlag och samma vagn som han gått med på sistone, säger Krister Jakobsson.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 2 Ready Lane som har gjort två starter efter lång frånvaro.

Ready Lane tog hand om ledningen mycket lätt och vann sedan väldigt enkelt från den positionen senast men han är inte att lita på för han har galopperat i fem av de tio senaste loppen.

Från ett trevligt utgångsläge här så tror jag Ready Lane tar hand om ledningen igen och skulle så bli fallet så kan han leda loppet länge om han slipper att utstå alltför hård press under vägen.

Skulle Ready Lane misslyckas med att komma till ledningen så kan det bli ett bra lopp i den främre träffen och då kan han bli svår att stå emot när Magnus A Djuse väljer att sätta in slutstöten.

I övrigt så kan nummer 1 Pinewood Man som gick en godkänd avslutning i skymundan till tredjeplatsen bakom Redhot Tap Dancer senast ha vissa möjligheter här.

Då var det isbana så att Pinewood Man kommer ut på grusbana nu är ingen fördel men kan han få smyga med i en vettig rygg på innerspår så kan han bli farlig med en eventuell lucka till slut.

För er som spelar V86 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

10 Xanthis Coktail
Bergsåker lopp 9
Spel: Plats
Odds: 3.60 888sport , Casumo , Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip