Dagens rek är till Axevalla lopp 9 som ingår i eftermiddagens Grand Slam 75 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar att nummer 5 Zap Di Girifalco vinner loppet.

Zap Di Girifalco har sedan flytten från Italien gjort det bra i sina tre starter för sin nuvarande tränare Björn Goop.

I debuten så klev Zap Di Girifalco fram i dödens på den ledande Randemar R.D. efter ett halvvarv och från den positionen så höll han sedan klart godkänt till tredjeplatsen bakom Seismic Wave som avgjorde till en enkel seger.

Gången efter det så hade Zap Di Girifalco innerspår bakom bilen på Mantorp. Han fick då ett bra lopp i rygg på den ledande Franklin Face. När sedan Thriller N.P. som satt i dödens galopperade med halvvarvet kvar så fick han luckan och då avväpnade han sitt motstånd på ett bra vis till seger.

Zap Di Girifalco startade sedan i finalen av bronsdivisionen på Solvalla från ett iskallt utgångsläge senast. Han satt då långt bak och när det inte gick så snabbt där framme så kunde han inte göra så mycket fast han gick sedan en riktigt stark avslutning i skymundan och var inte så långt ifrån att knipa tredjeplatsen men nu blev han femma bakom Seismic Wave som vann från ledningen istället.

Nu har Zap Di Girifalco klivit upp en klass till silverdivisionen. Han kan öppna rätt så vettigt och från ett trevligt utgångsläge här så borde han kunna få en fin resa i den främre träffen och får han spara speeden fram till upploppet så tror jag han blir svår att stå emot den sista biten.

Nu startar Zap Di Girifalco tätt men ställer inte det till med bekymmer så tror jag att Björn Goops styrning visar sig vara starkast i det här gänget även om han skulle tvingas göra en del grovjobb på egen hand under slutrundan.

Zap Di Girifalco kommer troligen att tävla med ett öppet huvudlag samt i en jänkarvagn och barfota bak precis som senast meddelar man från stall Goop.

Den värsta motståndaren till min vinnare anser jag vara nummer 4 Floris Baldwin som var väldigt tapper som tvåa på Axevalla bakom Mily nyligen.

Senast gick Floris Balwin bra som fyra till slut i ett lopp som vanns av Madelen L.T.C. Han kan öppna raskt så här borde han kunna få en fin position och då kan han vara med och tampas om en framskjuten placering.

I övrigt kan 3 Urgent Call som var heroisk och gjorde en av karriärens absolut bästa insatser från ett dåligt utgångsläge när han blev tvåa bakom Reverend Wine som vann det loppet senast.

Urgent Call har dragits med dåliga spår en längre tid men nu har han äntligen fått ett vettigt läge så här blir det full laddning för ledningen och kommer han till spets så tror jag han körs i den positionen så länge lampan lyser men är någon annan kvickare den första biten så får Oskar J Andersson som sitter upp bakom hästen lägga om taktiken här.

För er som spelar Grand Slam 75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

5 Zap Di Girifalco
Axevalla lopp 9
Spel: Vinnare
Odds: 2.20 Unibet , Casumo & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip