Denna lördags bästa spel hittar jag i V75-5 som körs som lopp 11 där jag väljer att spela vinnare på hemmahästen 6 Last Dying Breath. Detta har alltid varit en lovande häst som i år har sett ut att ha tagit ytterligare kliv i sin utveckling då han på sju starter inte missat prispallen än varav fem har slutat med seger. Han var i senaste starten tillbaka efter 2.5 månaders tävlingsfrånvaro och mötte då ett lite enklare sällskap hemma på Bodentravet men var väldigt fin då han från ledningen vann i enkel stil och det var ett fint intryck. Normalt så går han framåt ytterligare i form till den här starten med det loppet i kroppen och från ett fint utgångsläge här så har kusken och tränaren Hanna Olofsson siktet inställt på ledningen. Väl i tät så trivs femåringen väldigt bra då han på nio försök tagit åtta segrar och dessutom så blir det första gången med rycktussar den här gången och om det faller väl ut samtidigt som Last Dying Breath får sitta i sin favoritposition så ska det vara en toppchans här. 


Som vanligt när det körs V75 så saknas det inte motståndare och värst emot här är 1 Imperator F.I. Den sexårige finländaren kom till Sverige och Daniel Redèns stall inför denna säsongen och har på fyra starter för sin nya tränare tagit två segrar och en tredjeplats. Han imponerade stort i näst senaste starten då han tog en enkel seger efter en tuff resa och var fin även senast då han slutade trea bakom två bra hästar och gick då även i mål med lite krafter kvar. Här har han lottats till ett för han inte helt optimalt innerspår bakom startbilen och kusken Örjan Kihlström kommer att få försöka hitta ut här i ett andraspår från start och om det lyckas så kommer Imperator F.I. att stå för en fin insats här och ska då räknas tidigt. 

Ytterligare en häst värd att nämna är 4 Icon Mearas matchats frekvent på V75 på slutet och var senast ute i en V75-Final under Elitloppshelgen då det blev en sjätteplats efter att ha startat från det sämsta möjliga utgångsläget. Känslan är enligt stallet att han efter det loppet tagit ytterligare kliv framåt till den här starten som ser desto mer överkomlig ut och från ett fint startspår så kommer Icon Mearas att få en fin resa i den främre träffen och ska normalt sett här ses med segerchans. 6 Last Dying Breath 

Spel: Vinnare

Odds: 4.50

Bolag: bet365Lycka till!

Christoffer   

This is the stats tab
This is the post tip