Dagens rek är till Åby lopp 7 som ingår i kvällens V86 tävlingar. Jag spelar nummer 10 Martin De Bos mot nummer 2 Pastor Power.

Martin De Bos är en kapabel tuffing som nu fått två lopp i kroppen sedan han vann Klass I, Finalen på Solvalla under slutet av fjolåret. Den långa distansen nu är ett plus och han tål att göra en del grovjobb under slutrundan om det skulle behövas.

Här har han bra startryggar och om han kan bli fint framdragen under slutvarvet här så tror jag att han kan bli farlig den sista biten och då tror jag han har bra chans att han kommer vara före Pastor Power i mål om det blir bra tempo på tillställningen.

I den senaste starten så fastnade Martin De Bos med sparade krafter eftersom kusken gjorde ett felval och utan det så hade han troligen varit långt framme fast de sparade krafterna kan han ha nytta av den här gången istället.

Pastor Power kan öppna bra så jag tror att Peter Untersteiner som kör hästen försöker att hitta ner i antingen spets eller vinnarhålet och skulle han lyckas med det så kan han bli att räkna med på open stretchen här.

Pastor Power gör debut över distansen och den är knappast är en fördel och körs han i ledningen så tror jag det blir stumma ben till slut. Inga ändringar planerade för Pastor Power vilket innebär barfota runt om samt jänkarvagn och murphybländare och ett can't see back huvudlag, säger Peter Untersteiner.

Pastor Power har vunnit fyra gånger han körts i ledningen tidigare men det är flera startsnabba hästar här så det kan bli en tuff öppning och det tror jag skulle gynna Martin De Bos till slut.

För er som spelar V86 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

Martin De Bos - Pastor Power
Åby lopp 7
Spel: H2H 1
Odds: 1.70 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip