Dagens rek är till Umåker lopp 8 som ingår i kvällens V64 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar nummer 10 Minelli mot nummer 6 Vårvind.

Minelli har varit ute mot hårt motstånd inom V75 spelet på Årjäng och Hagmyren i de två senaste starterna och hon har inte riktigt räckt till där. För tre starter sedan togs den senaste segern och även gången innan det så var hon duktig när hon blev tvåa på Dannero och med en fin resa så tror jag hon har bra chans att vara före Vårvind i mål här.

Vid den senaste vinsten på Hagmyren var det precis som nu Magnus A Djuse i vagnen och då satt Minelli i andra utvändigt innan hon satte in attacken med 600 meter kvar av loppet och hon vann på linjen via 20,5 sista 800 meterna. Gången innan det så kom hon till ledningen med 1500 meter kvar av loppet och försökte att rycka undan över upploppet men blev upphunnen av Klack Vilja på linjen och fick nöja sig med andraplatsen.

Minelli är som bäst när hon får smyga med i ryggar och inte får gå för tidigt men om hon får spara speeden fram till upploppet så fäller hon många hästar till slut. Hon har sköra hovar och får därför gå med skor men eventuellt jänkarvagn nu är intressant.

Vårvind gick en vass avslutning till fjärdeplatsen bakom vinnande Gullpål på Skellefteå näst senast. Senast så var hon ensam på startvolten och tog hand om ledningen och fick bestämma och gick undan till en klar seger.

Här står Vårvind 20 meter före Minelli och om Malin Viklund som kör hästen är offensiv och kan servera henne en bra löpning i den främre träffen så kan hon duga en bit mot det här gänget fast jag tror inte hon kommer till ledningen för där tror jag att Ingvar Nyberg sitter med nummer 2 Tangens Lilja och skulle Vårvind få vandra i dödens kan det bli tufft att stå emot Minelli den sista biten.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

Minelli - Vårvind
Umåker lopp 8
Spel: H2H 1
Odds: 1.85 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip