Dagens rek är till Solvalla lopp 9 som ingår i kvällens V86 Xpress. Jag spelar nummer 4 Editor mot nummer 7 Minnestads El Paso.

Editor gör en mycket intressant debut i ny regi för Ville Karhulahti här och jag tror på bra chans direkt. Det är en stark och rejäl häst som varit lite trög av sig tidigare men har ändå visat rätt bra inställning och i ledningen tror jag han blir svårfångad här och ska då ha bra möjlighet att vara före Minnestads El Paso i mål.

Editor är en femårig valack som tidigare var i Hans-Owe Sundbergs regi. Jag tror han har bra chans att få ta över ledningen ut på första långsidan och sedan blir han inte lätt att plocka ner om Ville Karhulahti som kör hästen får bestämma som han vill där framme.

Editor har gått i ledningen en gång tidigare och då blev det seger. Han är inte beroende av att trava i ledningen även om det skulle underlätta om han blev släppt dit och de 20 meter han har i försprång på Minnestads El Paso här kan göra en hel del.

Editor har inte tillräckligt med hovar för barfota och därför blir det skor runt om. Han ska gå med norskt huvudlag, men det har gjort flera gånger tidigare meddelar man från stallet.

Minnestads El Paso har visat att han duger i V75 vilket vi såg när han övertygade stort i somras när han plockade två V75 segrar. Han kommer väl förberedd och har gått ett banjobb i 21 tempo över 2140 meter med sista 500 meterna i 17 tempo. Han går ner i klass här och är vass på speed så om det stämmer med löpningsförloppet så kan det bli en framskjuten placering direkt här.

Minnestads El Paso har en helt annan fart än Editor men nu handlar det om årsdebut och han har tidigare varit lite seg i första starten för säsongen. Jag tror inte att man vill köra så tufft med honom direkt och det kan bli lite för långt fram om inte Rebecca Dahlén är offensiv och kör fram i dödens i ett tidigt skede.

För er som spelar V86 Xpress och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

Minnestads El Paso - Editor
Solvalla lopp 9
Spel: H2H 2
Odds: 2.15 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip