Dagens rek är till Åby lopp 6 som ingår i kvällens V86 Xpress tävlingar. Jag spelar nummer 2 Ad Hoc mot nummer 6 Pastor Power.

Ad Hoc visade gryende form när han svarade för ett starkt slutvarv och knäckte ledaren men kunde inte svara Pinto Bob som hade liftat med i rygg och fick nöja sig med andraplatsen senast.

Allt har känts fint i de jobb som Ad Hoc har gjort efter den senaste starten meddelar man från stallet. Nu fick han ett fint spår och den långa distansen passar bra.

Ad Hoc galopperade på Jägersro för tre starter sedan men det berodde på att han tävlade utan skor. Näst senast så öppnade han bra med skor.

Ad Hoc är kvick ut och får ses som loppets spetsfavorit fast det är inte omöjligt att Petter Engblom som kör hästen väljer att släppa till någon mer betrodd och kan isåfall bli farlig via open stretchen till slut fast oavsett så tycker jag han ska ha god chans att vara före Pastor Power i mål.

Det blir inga ändringar för Ad Hoc utan skor runt om samt ett öppet huvudlag och vanlig vagn som i de två senaste starterna, säger Raoul Engblom.

Pastor Power blir en del betrodd i det här loppet efter fina insatser tidigare under året men det blir troligen ett snällare upplägg nu när han varit borta från tävlingsbanorna ett par månader.

Pastor Power är mycket bra i ledningen där han vunnit fem av sju gånger han har gått i spets men jag tror inte han kommer till ledningen nu och den långa distansen är knappast någon fördel.

Troligtvis kommer Pastor Power att tävla med jänkarvagn nu när det är autostart och i övrigt barfota runt om och murphybländare på vänster samt can't see back på höger meddelar man från stall Peter Untersteiner.

För er som spelar V86 Xpress och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

Pastor Power - Ad Hoc
Åby lopp 6
Spel: H2H 2
Odds: 1.90 Unibet - LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip