Dagens rek är till Åmål lopp 9 som ingår i kvällens V86 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar nummer 4 Photo Lavec mot nummer 1 Poet Broline.

Photo Lavec var ute i Enigma Cup på Bjerke under Oslo Grand Prix dagen senast och gjorde då det bra i både försök och final.

Båda gångerna så stod Photo Lavec för avslutningar i 10 tempo sista 800 meterna och med Björn Goop upp från ett bra spår här så kan han blanda sig i segerstriden och då tror jag på bra chans att han är före Poet Broline i mål här.

Photo Lavec är en sjuåring hingst som tränas av Tom Erik Solberg i Norge. Han har på 53 starter hittills 12 segrar och han har även varit topp tre i 57 % av loppen och jag tror att dessa siffror kan förbättras ytterligare ikväll.

Poet Broline galopperade senast och var inte riktigt fräsch men nu är han åtgärdad och har varit fin i lugna jobb meddelar man från stall Peter Untersteiner.

Poet Broline är kvick iväg så jag tror att Henriette Larsen laddar rejält för att försöka hålla upp ledningen men innerspåret i Åmål är lite lurigt så det är inte säkert att det går att hålla upp ledningen och skulle det inte bli ledningen då är han sårbar här.

Det är dessutom flera hästar som vill till spets här då nummer 6 Star Advisor Joli och även nummer 3 Lucifer Lane ska laddas så det kan kosta mycket kraft och bli ett uppskruvat tempo på tillställningen och det tror jag kommer gynna Photo Lavec som kan sitta och gotta sig i andra eller tredje utvändigt i slutändan.

Poet Broline kommer att tävla barfota runt om samt i bike och med murphybländare i kombination med ett can’t see back huvudlag rapporterar man från stallet.

För er som spelar V86 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

Photo Lavec - Poet Broline
Åmål lopp 9
Spel: H2H 1
Odds: 1.85 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip