Dagens rek är till Axevalla lopp 8 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar. Jag spelar nummer 14 Rafiki Fri mot nummer 13 Smevikens Cruiser.

Rafiki Fri kommer med mycket fin form. Näst senast så hade han ett sämre läge men gick på i vida spår under slutvarvet och nådde tredjeplatsen bakom vinnande Partizan Face och gången efter det så avslutade han vasst och fångade in den ledande Admirer via 14,2 sista varvet i ett lopp över tre varv den sista biten i Visby.

Med ett uppskruvat tempo på tillställningen och en bra rygg att gå i så tror jag Rafiki Fri kan bli farlig om han får spara speeden fram till upploppet och då tror jag på bra chans att han är före Smevikens Cruiser i mål här.

Allt har varit bra med Rafiki Fri efter den senaste starten och han är inte speciellt osäker av sig så fjärdespåret i volten här bör han klara av även om han troligen hamnar långt bak fast gör han om den senaste insatsen så tror jag det kommer att räcka långt här.

Rafiki Fri är en sexårig valack som har startat 69 gånger tidigare. På dessa starter har han vunnit 14 gånger och han har även varit på plats i 52 % av loppen och om det inte strular för mycket med positionerna så tror jag på en framskjuten placering på nytt.

Inga förändringar är aktuella för Rafiki Fri jämfört mot senast utan det blir norskt huvudlag samt jänkarvagn och barfota runt om meddelar Anna Isabelle Karlsson.

Smevikens Cruiser har varit riktigt bra på sistone och han övertygade stort vid vinsten i Halmstad senast och gången före satt han fast med allt sparat och om Henna Halme som kör hästen kan bli fint framdragen under slutrundan så kan han vara långt framme igen.

Det långa upploppet på Axevalla är positivt för Smevikens Cruiser eftersom han brukar avsluta loppen bra fast han behöver ett lopp i ryggar.

Smevikens Cruiser kommer att tävla barfota runt om samt med ett norskt huvudlag och i jänkarvagn precis som senast rapporterar Veijo Heiskanen.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

Rafiki Fri - Smevikens Cruiser
Axevalla lopp 8
Spel: H2H 1
Odds: 1.72 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip