På söndag avgörs Elitloppet. Jag tror att Readly Express avslutar sin fina karriär innan aveln väntar med en triumf så jag spelar att Readly Express vinner Elitloppet.

I senaste starten så vann Readly Express som stor favorit Finlandia Ajo efter att ha tagit över ledningen efter ett halvvarv från Next Direction och sedan blev segern mycket enkel när han kom i mål på 10,5 över aktuell distans.

I försöket här så lottades Readly Express till spår 7 bakom bilen men jag tror att Björn Goop som kör hästen sänder framåt omgående och då kan det bli ledningen efter en bit fast det är inte säkert och det kan lika gärna bli dödens men oavsett så har han mycket bra chans att ta sig till final som en av de första hästarna i heatet för att få ett bättre spår i finalen.

Timo Nurmos har varit nöjd med hästen efter den senaste vinsten så det finns ingenting att klaga på. Han kan öppna rätt så vettigt men han är även stark till slut och är inte beroende av att trava i ledningen. Eventuellt så kan det bli barfota runt om samt blinkers och jänkarvagn meddelar man från stallet.

Den värsta motståndaren i loppet anser jag vara Propulsion som närmast kommer från en seger i Olympiatravets final på Åby för en månad sedan. Han lottades till spår 5 i försöket men jag tror inte att Örjan Kihlström som kör hästen vill bränna för mycket krut i försöket och är nöjd med en andra eller tredjeplats fast oavsett så kan vi få se en sevärd duell i finalen.

En annan motståndare till min vinnare är Jean Michel Bazires segerstaplare Aubrion Du Gers. På högervarvsbanan i Caen ordnade Aubrion Du Gers sin femtonde vinst i rad. Han fick ta över ledningen av Bold Eagle i ett tidigt skede då och vann sedan enkelt. Från ett innerspår i försöket här så tror jag att Joseph Verbeek försöker hålla upp ledningen och skulle han lyckas med det så kan han leda loppet hela vägen och kan då få ett bra spår i finalen också.

Readly Express
Elitloppet
Spel: Vinnare
Odds: 3.00 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip