Dagens rek är till Åby lopp 7 som ingår i kvällens V64 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar nummer 12 Springbank mot nummer 6 Allocco Jet.

Springbank är inte helt att lita på men han har gjort ett par bra lopp på sistone och felfri nu så tror jag han har god chans att vara långt framme här.

I lärlingsfinalen på V75 näst senast så gjorde Springbank det bra som fyra bakom en överlägsen Zenzero Jet.

I den senaste starten så fick Springbank en bra start från springspåret och efter ha varit först i tredjespår så kom han ner i dödens efter ett halvvarv och från den positionen så svarade han sedan ut Typhoon Face och knäckte den ledande Father Foura i slutsvängen och stegade sedan undan till en klar seger.

Här är det ett tråkigt utgångsläge men Springbank lever mycket på sin styrka så jag tror att Robert Bergh tar ett tidigt initiativ och styr på när tempot har bedarrat där framme i täten och då tror jag han visar sig starkast i det här gänget från dödens om det skulle behövas men även om det inte räcker till seger så tror jag han har god chans att vara före Allocco Jet i mål.

Springbank kommer att tävla barfota runt om nu och det är en fördel. I övrigt blir det en svensk jänkarvagn meddelar man från stallet.

Allocco Jet är jämn och säker men har endast 1 vinst på 23 starter men han kommer till den här starten med två raka andraplatser.

I den senaste starten så satt Allocco Jet i tredje utvändigt och via en bra avslutning så såg han segerfarlig ut men han nådde inte Dropluggage Racing som gick undan till seger från ledningen.

Allocco Jet är ingen blixt iväg men kan Carl Johan Jepson hitta ner i en vettig position och om han kan få till en bra styrning så kan han ha vissa möjligheter här men jag tycker ändå Springbank har större chans i det här loppet.

Springbank - Allocco Jet
Åby lopp 9
Spel: H2H 1
Odds: 1.75 Casumo , Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip