Dagens rek är till Vaggeryd lopp 2 som ingår i dagens V4 tävlingar. Jag spelar nummer 10 Fireman Am mot nummer 2 Springbank.

För fyra starter sedan gick Fireman Am på med en rygg i tredjespår sista 800 meterna och via utvändigt ledaren sista 400 meterna så avgjorde han säkert och tog karriärens hittills första seger.

Fireman Am är jämn och säker och har radat upp fina prestationer på slutet. I den senaste starten satt han fast med mycket sparade krafter efter en invändig löpning.

Kan Christoffer Eriksson som kör Fireman Am hitta en vettig rygg att gå i under slutvarvet här så tror jag han är med och gör upp om segern och ska då ha en god chans att vara före Springbank i mål.

Springbank gjorde det bra när han tog två raka segrar i augusti fast gången efter det så galopperade han bort sig i ett tidigt skede.

I den senaste starten var Springbank godkänd som trea i ett lopp som vanns av Borin T.N. Han är en stark rejäl häst men är ingen raket ut fast han har ett fint utgångsläge så Tommy Karlstedt som kör hästen borde kunna slinka ner i ett vettigt läge och kan då duga en bit här.

Springbank tål att göra en del jobb ute i spåren under slutvarvet om det skulle behövas. Det blir barfota runt om precis som senast meddelar man från stallet.

Eftersom Grand Slam 75 avgörs på Bro Park galoppbana i eftermiddag så finns det inga tips i bloggen. Lycka till med spelen idag.

Springbank - Fireman Am
Vaggeryd lopp 2
Spel: H2H 2
Odds: 1.85 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip