Dagens rek är till Axevalla lopp 6 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar. Jag spelar nummer 1 Sunettan Palema mot nummer 11 Cactus.

Sunettan Palema var tidigare i Pär Hedbergs regi men är numera i träning hos Hans Crebas. Hon har gjort fem starter för sin nuvarande tränare. Hon började bra med två raka segrar efter regibytet.

Näst senast så var hon ute i ett V86 lopp på Åmål. Där fastnade hon med sparade krafter och slutade oplacerad i ett lopp som vanns av Zante Grif.

Gången efter det så provade Sunettan Palema lyckan i kvalet till StoChampionatet. Då var hon jättefin i värmningen och i provstarterna men i loppet sedan så slog hon ihop och galopperade i början av loppet.

Sunettan Palema kan öppna bra ur volten och från innerspåret med Ulf Ohlsson i vagnen så tror jag hon kan hålla upp ledningen. Skulle så bli fallet så kan det räcka en bit mot det här motståndet och då tror jag hon har en god chans att vara före Cactus i mål.

Skulle det inte bli ledningen för Sunettan Palema så borde hon ändå kunna få en fin löpning i den främre träffen och då kan hon vara med och kämpa om en framskjuten placering här.

Sunettan Palema tävlade barfota runt om för första gången senast och det blir likadant den här gången. I övrigt blir det en vanlig vagn och ett helstängt huvudlag. Hon har varit lite flegmatisk med öppet huvudlag tidigare och hon verkar inte stressa upp sig med stängt meddelar man från stallet. Det är den hetaste chansen av Hans Crebas två hästar i loppet.

Cactus har gjort två starter efter några månaders frånvaro. I comebacken näst senast så travade hon en stor del av loppet först i andraspår och hon gjorde det bra och via en stark avslutning så fångade hon in den ledande Avena Jet till seger kort före mål.

Gången efter det i ett V86 lopp på Lindesberg så hade Cactus ett risigt utgångsläge så hon hamnade långt bak. Hon avslutade dock väldigt vasst och närmade sig Easy Creation som hade kopplat greppet men hon tog sig aldrig förbi så det slutade med en andraplats.

Nu har Cactus ett jobbigt utgångsläge med innerspår på tilläggsvolten men hittar Örjan Kihlström som finns i vagnen loss i god tid före mål så har hon en vass avslutning att tillgå och då kan det räcka en bit här.

Cactus går fortfarande väldigt tungt balanserad fram och det är inte aktuellt med någon lättning i balansen till den här starten. I övrigt blir det barfota bak sant goggles-huvudlag och en vanlig vagn, säger Timo Nurmos. Det kan bli första gången med rycktussar den här gången.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

Sunettan Palema - Cactus
Axevalla lopp 6
Spel: H2H 1
Odds: 1.72 Casumo , Unibet & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip