Dagens rek är till Umåker 8 som ingår i kvällens V64 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar nummer 9 Pydin mot nummer 2 Tangen Haap.

Pydin startar med 20 meters tillägg mot den på förhand värsta konkurrenten Tangen Haap här och senast de möttes så var Pydin före i mål och han är van vid att möta den yppersta eliten och här är han klart gynnad av ett litet fält här och jag tror att Ove A Lindqvist vinner det här loppet från dödens om det skulle behövas men oavsett så ska han ha bra chans att vara för Tangen Haap i mål.

Pydin har hög kapacitet och tål att göra en del grovjobb under slutrundan och blir det inte för långt fram under den senare delen av loppet så kan han bli farlig över upploppet.

Pydin kommer att tävla barfota bak om banan tillåter men annars blir det skor runt om men det är inget större minus meddelar Niclas Torstemo.

Pydin var inte helt frisk under sommaren och hade svårt att hitta formen efter det men nu är han bra igång och näst senast så travade han i 20 tempo i 1400 meter men nådde bara en fjärdeplats bakom vinnande Månprinsen A.M. och gången efter det höll han klart godkänt efter att ha satt upp farten i dödens.

Tangen Haap var struken för en hovspricka i juni och hade efter det en fyra månaders tävlingspaus när han återkom i Boden näst senast och då tog han ner sitt motstånd kort före mål och gången efter det så höll han sin fart godkänt från tredje ytter mot ett tufft motstånd.

Tangen Haap har fått två lopp i kroppen nu och från ett bra utgångsläge här så kanske Björn Karlsson kan köra sig till spets och skulle ledningen nås så kan han leda loppet länge.

Tangen Haap kommer att tävla med skor runt om samt ett halvstängt huvudlag meddelar man från stallet.

Tangen Haap - Pydin
Umåker lopp 8
Spel: H2H 2
Odds: 1.95 888sport , MrGreen eller LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip