Dagens rek är till Åby lopp 6 som ingår i kvällens V64 tävlingar. Jag spelar nummer 4 Gomez mot nummer 11 Tony Afrika.

Gomez vann extremsprinten över 1140 meter på Åby för fyra starter sedan från ledningen. Gången efter det så hängde han med godkänt som femma i ett V75 lopp på Halmstad som vanns av Armour As.

Näst senast blev det dubbla galopper så han är inte helt att lita på. I den senaste starten så drogs han bakåt av en trött häst så det loppet kan vi glömma och han slutade sedan på femteplatsen bakom Roofparty som vann det loppet.

Clarisse Lelievre är en ny bekantskap i vagnen bakom Robert Bergh tränade Gomez nu. Kusken har kört en del lopp i Frankrike tidigare och får hon till en bra styrning så tror jag det kan räcka långt här.

Gomez är väldigt startsnabb och han har tagit karriärens flesta vinster från ledningen. Från spets här så kan Gomez leda loppet länge fast om det inte räcker hela vägen till seger så tror jag han har en god chans att vara före Tony Afrika i mål.

Det är inte säkert att Gomez kan komma till ledningen här för 3 Alicia Bore som har spåret innanför honom är riktigt snabb från början fast den hästen tror jag släpper över full distans nu. Blir det inte ledningen så kanske Gomez kan krypa ner i vinnarhålet istället och då kan han istället bli farlig via open stretchen till slut.

Gomez är en sjuårig valack som har startat 38 gånger i karriären. 9 vinster har det blivit och han har även varit topp tre i 45 % av loppen han har gjort. Med rätt resa så tror jag han kan förbättra den statistiken ytterligare ikväll.

Tony Afrika kommer från en färsk seger. Han fick då en perfekt resa i rygg på den ledande Hennesy Boko och när han sedan fick luckan på upploppet så spurtade han ner ledaren till en säker vinst. Han är rätt ojämn men har han en bra dag så kan han vara långt framme på nytt.

Utgångsläget nu är inte det bästa för Tony Afrika men det är inte omöjligt att Dante Kolgjini avancerar framåt när tempot har bedarrat där framme i täten och från dödens så kan han vara med och kämpa om en fin placering här.

Tony Afrika vann på en riktigt bra tid med mycket krafter sparade senast. Kan han stå för en liknande insats ikväll så kan det det räcka långt mot det här motståndet.

Blir det ett uppskruvat tempo på loppet så vore det gynnsamt för Tony Afrika. Det blir samma utrustning som senast vilket innebär barfota runt om samt hybridvagn och ett norskt huvudlag meddelar man från stallet.

För er som spelar V64 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

Tony Afrika - Gomez
Åby lopp 6
Spel: H2H 2
Odds: 2.07 Unibet , Casumo & LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip